Citroen xara combi............. warto???

15 Lis 2008, 22:53

witam! jestem tu nowy. właśnie stoję przed kupnem jakiegoś auta za ok 9-12 tys. wybór jest wielki. nie mogę sie zdecydować. ostatnio wpadła mi okazja. citroen xara combi z silnikiem diesla za ok 10 tys. auto wygląda i prezentuje sie bardzo dobrze. chyba jest w full wersji (klima, podgrzewane fotele, alusy, drewniane dodatki, hydrauliczne zawieszenie). jako że dotej pory nawet nie spoglądałem na citroeny, a francuskie samochody należą do trochę bardziej awaryjnych nie wiem co myśleć i czy w ogóle kupować to auto. dodam że auto było i jest serwisowane. proszę o opinie i jakieś sugestie. lepiej kupić xare 10 letnią czy za 10 tys czy lepiej niemca troche starszego?? jak to jest z tymi citroenami?? jak z elektryką i tym hydraulicznym zawieszeniem???
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

16 Lis 2008, 01:22

Ja kilka dni temu kupiłem Xsarę 2.0 HDI z 2000r za 8600zł ( okazja :P ). Od 3 dni chodzi idealnie, więc chyba się nie psuje :D ( żartuje ). No ale.. byłem z nim na diagnostyce, ponoć wszystko jest mega cacy. Diagnosta ten ma peugota 206 z tym samym silnikiem i mówił mi, że od kilku lat nic a nic mu się nie psuje, z tego co mówił właściciel mojego autka - to też nie było z nim żadnych problemów.

To, że się psują zazwyczaj wychodzi z ust ludzi którzy tak naprawdę nigdy francuza nie mieli.
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

16 Lis 2008, 15:16

2000 rok :shock: kurde tego co moge kupić jest z 98.
jakoś nie mam przekonania do tego auta. ciągnie mnie do niemieckich staruchów (vento, 80 b4).
scrolll
Początkujący

20 Lis 2008, 17:51

wiec tak......... auto jest z 98r silnik diesel 2.0, full opcja, 2 komplety opon, przygotowane do zimy, cena 9 tys. co wy na to??? warto czy nie?? czy lepiej kupić np vento 1.9 tdi za te pieniądze???? prosze o jakieś szybkie i konkretne opinie bo od nastepnego tyg tygodnia będe próbowała coś kupić chyba że ta xara może być to i nawet w niedziele po nia pojade
scrolll
Początkujący

21 Lis 2008, 17:32

Widzę że osoby które do tej pory się wypowiadały nie wychwyciły błędu . A mianowicie Citroen xsara nie posiada zawieszenie hydropneumatycznego (nie hydraulicznego) i myślę że w tym temacie jest chyba jakaś niejasność .Może tu chodzić o citroena xantie.
Nie zmienisz dróg zmień samochód.
tarzanpz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Garwolin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szkło i stal – nowe alternatywy
    Branża motoryzacyjna nieustannie się zmienia. Kwestie związane z elektryfikacją układów napędowych, autonomiczną jazdą czy cyfryzacją produkcji stanowią z jednej strony poważne wyzwanie dla producentów, z drugiej ...
    Audi quattro - historia napędu
    Dzięki quattro, Audi stało się pionierem stosowania napędu na cztery koła w samochodach osobowych. Początki projektu sięgają zimy 1976/77. Wówczas grupa inżynierów Audi odbywała jazdy testowe w zasypanej śniegiem ...