REKLAMA
CITTROEN XM vs ALFA 146
bodobaja mi sie te autka ale nie wiem co myśleć w cytrynie hydrałlika problem zarazem bajer jakie spalanie/eksplotacja /komfort a ALFKA co z jego awaryjnoscia i cześciami podobno drogie
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
scrolll napisał(a):xm fajny wózek ale tak jak kolega wcześniej napisał coraz trudniej o części. jeżeli chcesz wydać na auto ok 5 tys to może za miast xm-a warto pomyśleć o xantii. sam taki model mam. jeżeli chodzi o hydro to naprawy i części nie są takie drogie. zależy od mechanika. ja mam takiego który dobrze zrobi i weźmie tyle kasy że się jeszcze pytam czy nie za mało. ogólnie jeżeli hydro jest w dobrym stanie to utrzymani jest tanie. gożej jak ktoś nie dba wtedy naprawy i części są drogie. silnik najlepszy do tego auta to 2.1 td. sam ma taki. poprostu rakieta. kazdy ci to powie. jest to najlepszy i najmniej awaryjny silnik do tego auta. ma dwa minusy części są trochę droższe niż do innych wersji silnikowych i trochę więcej spali jak mu się dobrze depnie. ogólnie silnik super. no i jeszcze jak myślisz że kupisz dobry hydro wóz za 3 tys to sie mylisz. co najmniej 5.
JerzyB333 napisał(a):najlepszy to 2,0 hdi 90km ale chyba nie w tym budzecie xantia obecnie troche zapomniana stanowi calkiem ciekawa propozycje auta komfortowego, przestronnego, oszczednego i NIEZAWODNEGO(tak, tak )zarazem
scrolll napisał(a):JerzyB333 napisał(a):najlepszy to 2,0 hdi 90km ale chyba nie w tym budzecie xantia obecnie troche zapomniana stanowi calkiem ciekawa propozycje auta komfortowego, przestronnego, oszczednego i NIEZAWODNEGO(tak, tak )zarazem
heh mały off top... bede się kłucił
. minusy takie że jest bardziej awaryjny od 2.1 no i nie które części są droższe oraz część mechaników na słowo 'hdi' się boi. .
konrad1422 napisał(a):2.0 hdi 110 zrobi jak chce 2.1, 90hp po chipie też
scrolll napisał(a):jest kilka cytryn z hydro ale xm i xantia są z lat 90 i to są te ładniejsze modele. jest jeszcze bx [link do oferty na Allegro wygasł] ale on jest stary i kańciasty. już lepiej szukać xm-a niż bx-a bo tych w ogóle na drogach nie widać. no i dużo starsze tj ds, cx, sm. ale to już są naprawde stare auta i trudno je dostać. tu masz cx-a [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. no i są też nowsze takie jak c5 i c6. c5 zaczynają sie od ok 15 tys a c6 jest nowym modelem i dość drogim. co do peugeotów to słyszałem ze miały ale chyba tylko z napedem 4x4. nie wiem jak ta hydraulika tam wygladała.