Citroen xm

19 Paź 2010, 18:05

co do XM-a szukam jakiś ciekawych informacji dotyczących explotacji auta i jaki silnik diesla by był najlepszy jakie wady zalety auta itp. itd .
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

20 Paź 2010, 12:37

http://www.klub.citroen.triger.com.pl/modules/newbb/index.php Tu znajdziesz wszystkie przydatne informacje.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

20 Paź 2010, 12:47

jezdzilem XM okolo miesiaca , samochod byl znajomego handlarza . z tego co pamietam byl tam silnik 2,1TD , ogolnie samochod full wypas , bardzo wygodny.... ale czy sie psuje.... mi przez miesiac nic sie nie psulo . slyszalem rozne opinie ze niby sie psuje..... ale opinie to tylko opinie.... musialbys zapytac kogos kto eksploatuje to autko.
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE

20 Paź 2010, 22:08

na klubie cytrynki coś nie mogę się zarejestrować a co do xm-a to ojciec miał jednego w benzynie i drugiego w TD ale to było dawno no i na krótko w bezynie 2.0 gaz elektryka siadła a w 2.1 td wyciek b.mocny chociaż do końca nie było widać z czego tam leciało ojciec się nie interesował tym ja w tamtym czasie tez a teraz bym takim czymś pośmigał wiesz szukam info

J. Stalin
emilo222
Aktywny

21 Paź 2010, 09:58

Chyba bez rejestracji da się tam nawet poczytać artykuły na portalu o autach tej marki.
Xantia/XM, o zawieszeniu poczytaj jak sprawdzić czy jest w porządku, a silniki to jak wszystkie, trafisz dobry, będzie śmigał.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

22 Paź 2010, 20:24

Bardzo fajne auto! Wczoraj odbyłem jazdy testowe :)

Super stronka

J. Stalin
emilo222
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota Publica 1961 rok
    Po sukcesie modelu SA Toyota pracowała nad nowym małym autkiem miejskim na rodzimy rynek. W 1961 roku w sprzedaży pojawiła się Toyota Publica. Oferowana z nadwoziami sedan, kombi, cabrio, a nawet pick-up, szybko okazała się ...