REKLAMA
Cześć Wam Zakładam temat po 1.5 roku od kupna auta, które pomogliście mi wybrać
To był ten temat: https://www.forumsamochodowe.pl/auto-do-4-5-tysiecy-vt86344-45.htm
Po 1.5 roku:
-przejechałem 20 tyś km, auto służby mi głównie do dojazdów, 5 razy w miesiącu do pracy, 45 km w jedną strone, połowa miasto, połowa droga szybkiego ruchu.
-miałem 3 kolizję - pierwsza, gdy jakaś kobieta wycofywała z parkingu, przede mną przepuszczałem gościa, który też wyjeżdzał, ona cofała, ja trąbiłem z 5 razy, no ale i tak cofneła i uderzyła w błotnik, dogadać się nie chciała, wezwaliśmy policji, dostała mandat, udało się wyrwać taki sam na alledrogo, druga - w korku w jakiegoś gościa za mną uderzył inny gościu i ten wpadł we mnie, było delikatnie szturchnięcie - nic nie było widać, takżę nawet oświadczenia nie spisywałem. trzecia - jechałem trasą i jakiś gośc nagle zahamował ze 140 do 0, mimo, że przed nim nikogo nie było (rosyjskie tab. rej.) - ja wyhamowałem, gość z tyłu nie, rusek odjechał - aktualnie szukam zderzaka pod kolor, ale same sztuki do malowania ;p
-czy auto mnie zawiodło? szczerze - nie, raz tylko jak jechałem w swojej miejscowości zerwała się linka sprzęgła, no i po tych mrozach, auto stało pod blokiem trzy dni bez odpalania, ciągle -25 na dworze, to akumulator padł
-co wymieniłem? - po roku tarcze i klocki, olej, filtr oleju, po 1.5 roku - rozrząd, wszystkie filtry, płyny, w tym miesiącu akumulator.
-co zamierzam zrobić? zalecili mi na ostatnim przeglądzie, że jeżeli chce pojeździć tym autem jeszcze, aby zrobić konserwacje podwozia - oddaje pod koniec stycznia na konserwację - sporo mnie wyniesie 850 zł :< no, ale ten gość dobrze robi, kolejki 2 miesiące. do tego opony letnie w tym roku muszę zakupić nowe, no i coś z klimą muszę zrobić ... całe tamto lato przejeździłem bez klimy, klima chodzi, ale nie mrozi, jestem ciekawy, czy wystarczy ją nabić, czy coś innego, dzwoniłem wstępnie do jakiegoś gościa co sie tym zajmuję, to mi powiedział przez telefon, że na 99% chłodnica 550 zł + robota 300 zł, ale coś mi się nie widzi, żeby przez telefon zdiagnozował usterkę.
Chcę tym autkiem jeszcze pojeździć z 4-5 lat, mam nadzieję, że się uda, dlatego dosyć sporo w niego ładuje przeglądy przechodzi jak na razie od strzała, mimo, że cały czas stoi pod blokiem
Dzięki za wybranie autka - Barol i Koniu :) mam nadzieje, że w przyszłości jak będę zmieniał też pomożecie!
No to przydałoby się jeszcze jakieś fotki wstawić
Autko świeżo po kupnie:
Błotniczek po pierwszej kolizji:
Pęknięty, porysowany zderzak po trzeciej: