Citroen Xsara problem z zawieszeniem

16 Lis 2007, 11:45

Mam citreona xsare 2001 2,0 hdi i mam problem jeżeli chodzi o zawieszenie. Jadąc po dziurach słychać dziwne stukanie w prawym tylnym kole. Sprawdzane było to na stacji kontroli pojazdów (na szarpaku) zawieszenie tylne jest w porządku nie ma żadnych luzów itd. W przednim zawieszeniu mam do wymiany dwa sworznie i tylną tuleje na wahaczu. Mam dwa pytania w zwiazku z tym-1. czy istnieje możliwość żeby nie groźny problem w przednim zawieszeniu było słychać z tyłu i pytanie 2. Jeżeli to nie to, to co może być przyczyną dziwnego stukania na dziurach z tyłu.
Wasiu
Nowicjusz

Miejscowość: Strzelce Krajeńskie
  • 16 Lis 2007, 15:26

może masz coś z amortyzatorami??
    Endrju
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
    Miejscowość: Poznań

16 Lis 2007, 22:30

może to być wybita tuleja tylnego amortyzatora, taką sytuacje miałem w Peugeocie 306, który ma to samo zawieszenie co Xsara (tylna belka skrętna) , zawiszenie to jest bardzo podatne na wybijanie się elementów metalowo gumowch, trzeba je często wymieniać albo jeździć po dobrych drogach.
    stan2
    Nowicjusz

Miejscowość: Sieniawa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SUV’y w rozmiarze XL od Lexusa
      Największym samochodem klasy SUV, sprzedawanym przez Lexusa w Polsce jest cieszący się dużą popularnością model RX. Tymczasem na rynkach światowych – w tym za naszą wschodnią granicą – marka oferuje dwa jeszcze ...