Citroen ZX 1.4 , 93 rok.

19 Lut 2011, 16:23

Witam.
Posiadam citroena ZX 1.4 z 93 roku. Od pewnego czasu mam problem polegający na strasznym szarpaniu auta na każdym biegu, auto również gaśnie i brak mu siły (mocy) gdy wciskam gaz auto jak by nie dostawało paliwa nie rozpedza sie a zwalnia, spadają też obroty i bywa żę gaśnie na 3 biegu, sprawdzałem juz wszystkie filtry i są w porządku, słyszałem opinie ze może to być wina silniczka krokowego..
Prosze o rade i moze miał ktos podobny przypadek jaka może być przyczyna ?
Pozdrawiam. :wink:
JDM.
NUNEK
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

19 Lut 2011, 21:15

Sprawdź pompę paliwa.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Lut 2011, 09:36

Pompa działa jak należy podłączyłem pod komputer wykazało błędy :
- Czujnik temperatury powietrza zasysanego
- Sonda Lambda
- Regulacja biegu jałowego

wymieniłem silniczek krokowy oraz sonde ale gdzie znajduje sie czujnik temperatury powietrza zasysanego ??? w ZX 1.4 93 rok. ???? :neutral:
JDM.
NUNEK
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

20 Lut 2011, 10:39

Czujnik temp. powietrza jest koło wtryskiwacza.
Wyczyść styki, zmierz jego opór.
Sprawdź jakie jest ciśnienie paliwa, bez i z podciśnieniem na regulatorze ciśnienia paliwa.
andrzej_124
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak sprawdzić auto przed zakupem?
    Kupno używanego samochodu to inwestycja, która wymaga szczególnej uwagi. Przed dokonaniem zakupu należy dokładnie skontrolować wiele elementów. Zaniedbanie któregoś kroku może skończyć się przykrą ...