Civic IV (1991r) Odcięcie dawki paliwa

22 Kwi 2017, 19:06

Witam,

Mam problem z moim autem, a mianowicie, są losowe momenty kiedy np. przy skręcie w lewo lub prawo redukuje bieg do 2 i dodaje gazu auto nie reaguje, dopiero po chwili dostaje dawkę i jest dobrze, choć czasem zdarza się gdy po prostu jadę prosto np. na 4 biegu i występuje ta sama sytuacja.
Dodam, że wymieniłem filtr paliwa, było w nim strasznie brudne paliwo, oraz świece.
Czekam na wszelkie rady forumowiczów i z góry dziękuje.
Pozdrawiam.
mefju1997
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 11 2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Civic IV Sedan
Silnik: 1.6 16V 109KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

22 Kwi 2017, 19:15

Miałem kiedyś podobnie lecz w civicu V problem był taki że prąd nie dochodził do pompki momentami czasami było tak że auta nie mogłem odpalić odczekalem aż się namysli i było ok, czasami zdarzało się to często a czasami sporadycznie w sumie nie rozwiązałem tego problemu bo rozbilem auto więc też będę ciekawy podpowiedzi :evil:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Kwi 2017, 19:19

Ja również uważam, że to jest jakiś problem z elektryką, myślałem nad wymianą pompy paliwa ale myślę, że problem leży po stronie jakiegoś przewodu który np. nie łapie gdzieś masy, miałem nadzieję że filtr paliwa pomoże lecz niestety nic :/
mefju1997
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 11 2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Civic IV Sedan
Silnik: 1.6 16V 109KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

23 Kwi 2017, 14:31

Proszę się zapoznać z tematyką poszczególnych działów na forum i pisać swoje tematy we właściwych tematycznie działach. Dział " Samochody osobowe" nie jest właściwym dla tego problemu.
Tym razem przenoszę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...