REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jiGsaw napisał(a):Nie jest porównywalny wg. mnie. Każde BMW od kilkunastu lat ma ESP czy ASR.
Krzycho92 napisał(a):Dobra, ale ja chce tylko porównanie civica type-r z focus rs, nie interesują mnie inne RWD, czy AWD, więc nie licytujcie się, kto lepszy na torze. Proszę o porównanie jakości, awaryjności, serwisu, części zamiennych, który mniej pali.
Wiadomo, że focus ma turbo, a civic nie. Japończycy robią dobre, solidne samochody ale focus jest trochę mocniejszy. Może ktoś jeździł obydwoma z nich i może się wypowiedzieć na temat, który by wybrał.
Ewentualnie np. kupić civica type-r za te 50-60 tyś. lub tańszy i go poddać tuningowi (jak niektórzy na allegro sprzedawali) i wtedy nawet wyjdzie taniej niż nowy rs, a znacznie podniesie to moc i prowadzenie hondy. Dobry pomysł ??
Dla mnie FWD zamyka temat.
Zalezy co dla kogo znaczy przyjemnosc z jazdy, dla jednego przyjemnosc z jazdy to smiganie sobie bokiem, dla innego szybkie pokonywanie zakrętów a jeszcze dla innego jazda 300km/h po autostradzie.jiGsaw napisał(a):Zgadzam się co do RS vs typeR. Co do drugiej części wypowiedzi... owszem FWD może dać przyjemność z jazdy itp., ale nigdy nie taką jak RWD, ew. 4x4. Na suchym asfalcie FWD nie ma polotu do RWD.