Civic V 1.5i 102KM

28 Lis 2013, 18:58

chce zalozyc gaz do mojej hondy bo na benzynce jedak pali. Powiedzcie mi czy mozna sobie np. kupic gdzies uzywana instalacje (bo widze na allegro i tablicy ze sa) i potem z nia pojechac do gazownika zeby ja zalozyl?
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda Civic V
Silnik: 1.5i 102KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

30 Lis 2013, 11:30

a nie łatwiej poprostu pojechać do gazownika i założyć gazik???
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

30 Lis 2013, 12:32

jak kazdy z nas chce po prostu zaoszczedzic ;) nowa instalacja III gen. mnie wyniesie okolo 1300zl myslalem ze jak kupie sobie na allegro w dobrym stanie instalacje za 500zl to z zalozeniem nie przekrocze 1000tys a efekt bedzie ten sam.
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Gru 2013, 11:56

efekt napewno nie ten sam. Gazownik może nie chcieć wystawić dokumentów potrzebnych do wbicia gazu w d.r. albo zarząda dodatkowej opłaty. Oczywiście nie ponosi odpowiedzialności za instalację więc gwarancji bedziesz szukał na Allegro itd. Przez takie pseudo ,,oszczędzanie" rozpowrzechnia się zła opinia i LPG.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

01 Gru 2013, 18:23

LPG to dobra opcja na oszczednosc ale trzeba umiec z niego korzystac i wiedziec ze powinno sie pojechac do gazownika przynajmniej raz w roku na wymiane filtrow i regulacje. Dobra, nie bede oszczedzal na tym skoro mowicie ze lepiej zalozyc nowa z gw. i papierami. :)
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kompromis na drodze - rowerzyści kontra kierowcy
    Wiosną wiele osób przesiada się na rower. Rowerzyści są pełnoprawnymi uczestnikami ruchu drogowego – to fakt, który kierowcom samochodów często trudno zaakceptować. "Każdego roku na polskich drogach ...