Civic V 92r

24 Maj 2010, 20:16

czyli zostaje mechanik ? czy da rade samemu pocudowac ? :razz: jak pisalem wczesniej auto jest podkreconee
swistakkkkk
Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz

25 Maj 2010, 19:17

swistakkkkk napisał(a):Witam,
Mój Problem dotyczy tego ze, wciskając Pedał gazu Do końca auto nie przyspiesza a jeżeli od puszcze to zaczyna przyśpieszać ale i tak nie jak powinien auto jest dużo słabsze od jakiegoś czasu
Proszę o pomoc z góry Dzięki :grin:

Moim zdaniem przyczyną jest zatkany filtr paliwa,miałem podobne objawy w mitsubishi po wymianie wszystko OK.
ibanezzzz
Nowicjusz

Miejscowość: Puszczykowo

25 Maj 2010, 22:04

no to wymienie :wink: no tylko ze na gazie jest to samo ;/
swistakkkkk
Nowicjusz

26 Maj 2010, 19:21

swistakkkkk napisał(a):no to wymienie :wink: no tylko ze na gazie jest to samo ;/

Jeżeli tak to dostaje za dużo powietrza trzeba sprawdzić wszystkie wężyki i uszczelki z tym związane jeżeli wszystko jest OK może być to sonda lambda która jest wrażliwa na gaz chodzi o wysoką temperaturę spalania a jest odpowiedzialna za skład mieszanki i umieszczona w kolektorze spalin
ibanezzzz
Nowicjusz

26 Maj 2010, 23:16

to widze grubsza sprawa;/
swistakkkkk
Nowicjusz

27 Maj 2010, 00:09

E tam młody nie poddawaj się :grin: Bierz do ręki jakiś chiński multimetr (pożycz od sąsiada) i zbadamy Ci całe auto :cool:
Kenji
Początkujący

Miejscowość: Łódzkie

27 Maj 2010, 15:13

haha ;p najgorszy jest ten brak mocy :cry: :cry:
swistakkkkk
Nowicjusz

27 Maj 2010, 15:20

swistakkkkk napisał(a):to widze grubsza sprawa;/

Sonda lambda to około 100zł.łatwa wymiana samemu, ja za zbadanie czy jest dobra u elektryka nic nie zapłaciłem
ibanezzzz
Nowicjusz

29 Maj 2010, 12:32

sluchajcie dzisiaj zaczolem sie bawic pod maska i przez przypadek zatkalem reka kolniec / a moze poczatek :lol: rury dolotu , silnik zaczol cicho pracowac i odzyskal troche mocy , jak to mozna wytlumaczyc ? :shock:
swistakkkkk
Nowicjusz