Civic V bez wspomagania?

20 Lut 2008, 16:12

Do tej pory jeździłem tylko samochodami ze wspomaganiem, i nie wiem czego mam oczekiwać, a większość Hond jest bez :( upatrzyłem sobie już jednego, tylko zanim pojadę te 40km wolałbym poznać wasze opinie... Jak ciężko jest kręcić kierownicą w Civicu V-gen? ( hatchback )
strefa66
Nowicjusz

20 Lut 2008, 16:20

ja mialem astre 1.4 bez wspomagania
niby masa takiej astry to jakies 950-1000kg, ale ciezko sie krecilo kierownica, masakra
daruj sobie auto bez wspomagania :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

20 Lut 2008, 20:50

Ale generalnie jest ciężko nawet podczas jazdy, czy tylko jak samochód stoi ew. toczy się powolutku?
strefa66
Nowicjusz

20 Lut 2008, 21:02

Kiedy uczyłem się jeździć samochodem, który miał wspomaganie kierownicze i zawsze jeździłem. Kiedy musiałem zaparkować inne auto bez wspomagania, kręciłem kierownicą, zaczyna mnie to tak męczyć, że chyba wsiadłem do traktora, bo byłem bardzo przyzwyczajony do aut z wspomaganiem.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

21 Lut 2008, 22:43

Nie bierz auta bez wspomagania ! Jazda Civic-iem bez wspomagania to masakra. Lepiej poszukaj egzemplarza ze wspomaganiem.
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń

22 Lut 2008, 10:25

Chciałbym ze wspomaganiem!! Problem jest z tym, że chciałbym samochód już teraz, zaraz a mam trochę mało kasy, bo mogę na niego przeznaczyć jakieś 5.5 tys, no max 6 tysi, z tym że to już po wszystkich opłatach i zarejestrowaniu.
strefa66
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA Spyder
    Supersportowy LFA to jeden z najsłynniejszych samochodów Lexusa. Wielu miłośników motoryzacji z pewnością pamięta też koncept LF-A Roadster, który jednak ostatecznie nie trafił do seryjnej produkcji. ...

22 Lut 2008, 16:36

To może poszukaj takiego civic-a trochę dalej, ale ze wspomaganiem, bo podejrzewam że chcesz tego bo masz blisko (40 km). Naprawdę z całego serca odradzam auto bez wspomagania.
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lut 2008, 12:25

Tutaj pojawia się problem, bo mogę pojechać np. do Słubic ( 70km ) albo nawet do Szamotuł ( 100km ), tylko że mam znajomego, który mi sprawdzi auto w Gorzowie.... No i musiałbym jechać te 100km autobusem czy czymś, później jazda próbna do Gorzowa - znowu 100km no i na koniec np. okaże się że samochód to totalny złom i niepotrzebnie straciłem 4 godziny... Choć z drugiej strony, może warto pojechać np. do ASO gdzieś w pobliżu? Od ręki zajmą się przeglądem, czy trzeba czekać w kolejce? Kożystając z tematu:
Co sądzicie o tym:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo o tym:
[link do oferty na Allegro wygasł]
strefa66
Nowicjusz

23 Lut 2008, 13:01

Pierwszy Civic (ten biały) to na 99% walony (lakier z przodu odpada), a drugi wygląda solidnie, i cena dobra.
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lut 2008, 16:05

Biały to odpada na starcie bo jak na ten rocznik to korizi nie powinno tam być co wskazuje na przeszłość powypadkową.

Tena ze słubic jest ciekawszy wizualne ale bez specjalisty do spraw aut bym nie podchodził.

Jeśli ten bez wspomagania jest w dobrym stanie to ja bym go wzioł, aż tak strasznie nie będzie ci się nim jeżdziło, przyzwyczaisz się, zresztą na jeździe prubnej zobaczysz jak prowadzi się takie auto.
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

23 Lut 2008, 17:30

Co nie zmienia faktu że prowadzenie auta bez wspomagania jest poprostu niewygodne.
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lut 2008, 19:55

do samochodu bez wspomagania idzie się szybko przyzwyczjić,
ja w wojsku musiałem jeździć starem 660 (pszczoła), po pierwszym dniu to miałem zakwasy ,a po tygodniu to już nie czułem ,że nie ma wspomagania
seba25
Nowicjusz

23 Lut 2008, 20:05

Ludzie nie przesadzajcie.Civic to nie jest ciezkie auto i nie jest tak tragicznie bez wspomagania.Wiekszosc polonezów jest bez wspomagania a jakie brania maja :wink: .Jesli okaze sie ze ten Civic,ktorego ogladales jest w dobrym stanie i nie jest strasznie zjedzony przez rdze to warto go kupic
passek b5
Początkujący

23 Lut 2008, 21:42

Jeszcze trochę zejdę z tematu:
Ile trzeba mieć kasy, żeby kupić i zarejestrować( o ile nie jest już zarejestrowana ) Hondę Civic V?
Co do wymagań to może tak:
-przede wszystkim sprawny technicznie, i zapewniający jako-taki bezpieczeństwo podczas ew. wypadku ( żeby sie nie składał jak harmonijka )
-silnik obojętny, byle nie 1.6VTi czy jak to cudo sie zwie. Najtaniej to chyba 1.3 gaźnikowy
-z wyposażenia to wpomaganie mile widziane i ew. szyber.
strefa66
Nowicjusz

24 Lut 2008, 00:04

Kolego a czemu nie 1.6 VTI?
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie