Honda Civic 1.5 Vtec 98-99r. wart zainteresowania?

29 Lut 2008, 17:42

Witam, ostatnio biorę pod uwagę Hondę Civic ok 98r z silnikiem 1.5 Vtec, ponieważ za ok 16tyś zł można dostać już dobrze wyposażony samochód. Czy ktoś miał styczność z tym autem? Jak wygląda eksploatacja? Znajomy ma Civica z 2000r tylko 1.4 i mówi, że prócz paliwa i przeglądów nic nie robi przy nim. Proszę o opinie.
ciabach
Nowicjusz

Miejscowość: Wch

29 Lut 2008, 21:35

Witam. Twoj znajomy ma racje, jesli samochod nie byl katowany bedzie jezdzil i jezdzil, ja mam civic-a z 99r. silnik 1,6 w wersji amerykanskiej z przebiegiem 180tys km i jezdzi mi bezproblemowo, tylko rutynowe przeglady: wymiana oleju, klockow itp. Musisz dobrze ogladnac wybrany samochod bo sama opinia o marce to nie wszystko, szczegolnie z wybranym przez Ciebie silnikiem, samochody takie lubie byc tuningowane i doslownie katowane ale jesli jest normalnie eksploatowany to goraco polecam.
Rafi
Nowicjusz

01 Mar 2008, 10:52

Civic to bardzo fajny, mało awaryjny samochód, ale moim zdaniem jest to jeszcze auto z poprzedniej epoki. Porównajmy go np. do Opla Astry II. Niby auta za te same pieniądze, ale od razu widać że civic jest jeszcze z poprzedniej epoki jeżeli chodzi o design.
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń

01 Mar 2008, 11:01

Ok, ale porównajmy przykładowo silnik Opla 1.8 115KM do Hondy 1.5 Vtec 114KM... Opel przegrywa niestety ze względu na dużo większe spalanie, bezawaryjności też może pozazdrościć Hondzie, co do linii faktycznie ładniejszą ma Opel. Ale jeżeli przeboleje się linie Civica (choć wydaje mi się ładniejsza od Corolli z tego samego roku) to praktycznie ma się same zalety. Tak się dowiedziałem na różnych forach i teraz pytam również tutaj może ktoś miał styczność z tym autem. Pozdrawiam
ciabach
Nowicjusz

Miejscowość: Wch
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    [2018] Audi A6 C8
    Jedno z najbardziej uwielbianych aut Polaków w nowej odsłonie. Jak to w Audi mamy rozwój stylistyki, a nie zmianę. Mi się podoba.