Civic V problem ze ssaniem

28 Kwi 2009, 21:59

witam ostatnio zauwazylem ze nie wylancza mi sie ssanie albo wylancza bardzo pozno gdy juz silnik jest bardzo rozgzany. Kiedy wylanczal mi sei gdy wskazowka lekko sie podnosila a teraz do dopiero gdy osiagnie temp. 70-80stopni co to moze byc ???? Posiadam honde civic 1.3 16V z 1993r. z gory dzieki za pomoc
papkin
Początkujący

• 29 Kwi 2009, 07:21

Na początek zrób restart komputera może jakieś błędy wyskoczyły.
    Restart kompa robisz na zimnym silniku poprzez ściągniecie klem z akumulatora i włączeniu jakiegoś odbiornika prądu(ja włączam wszystkie możliwe) i czekasz ok 15-30min aż wszystko sie rozładuje podłączasz akumulator i odpalasz silnik, czekasz aż włączy sie wentylator chłodnicy jak sie włączy to gazujesz po całym budziku obrotów i gotowe. Po tej operacji zaleca sie jeszcze przejechanie ok 20-30km spokojnie bo jak będzie sie szarżować to auto może wtedy trochę więcej palić niż normalnie.
    Jak nie pomoże to stawiał bym na jakiś czujnik że jest walnięty ale do dowiesz sie dopiero jak pojedziesz do mechanika i podłączy kompa i wszystko mu wyjdzie co jest ok a co nie.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Muzeum SKODY w Czechach obok fabryki w Mladá Boleslav
      SKODA zaprezentowała nową koncepcję swojego muzeum, które powstanie tuż obok głównej fabryki producenta w Mladá Boleslav w Czechach. Zmiany mają na celu przybliżenie zwiedzającym historii marki od początków ...
      Toyota Prius Plug-in Hybrid kontra Chevrolet Volt
      Amerykańskie media motoryzacyjne pilnie śledziły pod koniec roku walkę o pierwsze miejsce w segmencie hybryd plug-in. Od 2010 roku najpopularniejszą hybrydą ładowaną z gniazdka w USA był Chevrolet Volt, ale to się zmieniło ...