Civic Vgen vs ibiza vs colt Ca0

17 Mar 2009, 14:48

Witam, idzie wiosna i chciałbym sobie kupić auto. Mam +/- 5000zł. Co według Was jest lepsze:
-honda civic V gen [link do oferty na Allegro wygasł]
- seat ibiza 98'
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- mitsubishi colt Ca0
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Może jeszcze jakieś sugestie? :) Z góry dzięki za pomoc :)
v0sen
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość

17 Mar 2009, 15:53

blizej przyjżłabym sie coltowi albo hondzie.ten seat cos nie wyglada za ciekawie.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

17 Mar 2009, 16:01

w tym przedziale cenowym ja brałbym japonca i to zdecydowanie civicaa jesli kupisz w dobrym stanie to mysle ze to auto bezawaryjne nie słyszłem jeszcze od zadnego znajomego ktory tym jezdzi ze auto go zawiodło
NiEzBaDaNe Są WyRoKi BoSkIe
lukaszek1232
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

17 Mar 2009, 16:20

Takk, też mam ten dylemat (choć ja myślę nad Coltem 1.6 113 a Civicem 1.5). Zarówno Civic jak i colt mają ponoć bardzo dobre jednostki napędowe, podobne wyposażenie i delikatne problemy z korozją. Na plus civica przemawia (podobno, niestety nie miałem okazji sprawdzić) lepszy układ jezdny. Nie wiem jak to w colcie, ale słyszałem parę negatywnych opinii na ten temat.
vatomk
Nowicjusz

17 Mar 2009, 16:48

civic rls 8)
NiEzBaDaNe Są WyRoKi BoSkIe
lukaszek1232
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak bezpiecznie holować samochód osobowy?
    Niezależnie od tego ile jeździmy samochodem dużo czy też mało nie możemy założyć, że nie przytrafi nam się awaria, która unieruchomi nasz pojazd. Dlatego warto wiedzieć co zrobić, gdy do takiej sytuacji dojdzie? Po ...