REKLAMA
Witam
Moj pierwszy post na tym forum, troszke poprzegladalem ale mimo wszystko na nic konkretnego sie nie zdecydowalem.
Otóż poszukuję samochodu, mojego pierwszego, jako ze jestem totalnie anty-fwd, poszukuje czegos z tylnim badz 4x4 napedem. BMW - odpada bo poprostu sa dziwne opinie o nich.
Moje wymagania:
Silnik: najlepiej nie przekraczajac 2.0 benzyna, bede napewno wkladal instalacje gazowa.
Samochod bedzie robil do 10 000km/rok, glownie asfalt, lecz od czasu do czasu potrzebuje wjechac w mniej dostepne miejsca dlatego tez chcial bym SUVa z 4x4, nie zaszkodzi jak bedzie mial cechy terenowe, blokady itp.
Co polecacie ? W tej cenie (20 000, no moge wydac troszke wiecej) dostane juz Freelandera, ktory mi sie strasznie ale to strasznie podoba, czytalem o nim tutaj na forum i nie najlepsze sa o nim opinie, dlatego tez jak bym go kupowal to rocznik 2002 albo 2003, czy one tez sie tak psuja? Czy sa juz lepiej dopracowane ? Naprawde zalezy mi na tym samochodziku.
Z ciekawostek chcialbym sie zapytac czy istnieje mozliwosc odlaczenia przedniego napedu i jazdy jedynie z tylnim? (ze wzgledow ekonomicznych podczas dlugich tras).
Oczywiscie moge tez kupic cos innego, czekam na propozycje. Interesujaca jest Honda CR-V, nie podoba mi sie zabardzo, ale czy Japonczyk z okolo 98' okaze sie lepszy i niezawodniejszy od LandRovera 02' ?
Moze jeszcze cos innego polecicie?
Pozdrawiam iz gory dziekuje za odpowiedz.