REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
tu masz odpowiedź dlaczego przestało chodzić na gazie. Dodatkowo teraz zmień te przewody i najlepiej też świece i do gazownika na wymianę filtra gazu i regulacje i heja. Żeby dobrze gaz zregulowac tłumik musi być szczelnyRoyaLc napisał(a):Ogólnie auto mam moze z 3 tyg. i tak jak kupilem, tak jezdzilem na gazie i wszystko pięknie ładnie działało do czasu aż mój tata wpadł na genialny pomysł, że sobie coś tam przy gazie pokręci bo niby za dużo spalił jak na 1.4.... (mam taki zaworek nieduży gdzie reguluje się/kręci się nim) i tata to ruszał.... i najpierw rozregulował tak,że gasł od razu po przełączeniu na gaz, później gazownik niby wyregulował i na jałowym normalnie chodził, ale nie dało się jechać jak dodawało się gazu, to wziął podniósł maskę i lekko odkręcił i bangla.
Za mało odkręcił . Ty masz gaz najprostszy , I-szej generacji . Śrubka do regulacji w tym przypadku jest bardzo nęcąca do szukania oszczędnościRoyaLc napisał(a): później gazownik niby wyregulował i na jałowym normalnie chodził, ale nie dało się jechać jak dodawało się gazu, to wziął podniósł maskę i lekko odkręcił i bangla.