Civic VI 1.5 114 KM vs Corolla VIII 1.6 - Proszę o ocenę

06 Lut 2013, 17:49

Gdi to fakt wtryskiwacze w komorze spalania ja założyłem 2 generację bo sekwencja to nie opłacało sie tak jak pisze tfsi, narazie na lpg jest przejechane niespełna 50000 km bezproblemowo co ciekawe oryginalne wtryskiwacze działają dalej tylko raz na 200 km ostro przegonię go zawsze na paliwie z 10 km.Mi auto nie strzeliło ani razu żonie teża jeśli by nawet to nic sie nie powinno stać mam zmieniony kolektor ssący na aluminium z wersji przedliftowej bo na plastiku może być problemwo on ma dolot zmienych długości.Kolega jeździ na plastiku i jak na razie też bezproblemowo ale jemu wtryskiwacze odmówiły posłuszeństwa po 14000 km ale on wogule nie używał paliwa odpala na gazie i jazda co ciekawe jak było -22 odpalił bez problemu ,używane wtryskiwacze 4 na szrocie to 100 zł.
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

07 Lut 2013, 00:37

przepraszam za off top, ale moja małżonka pochodzi z Miechowa :D ja sam jestem częstym bywalcem :D
instynkt przyszywanego ziomka mi się włączył :D

sam zastanawiam się nad tym Civikiem VI, ale w kombi, Corolla to też ciekawe auteczko.
kozdroman
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Daewoo Tico
Silnik: 0,8 moc szałowa
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

07 Lut 2013, 10:21

Corolla z silnikiem 4E-FE to tez dobry wybór. Wtrysk bezposredni do LPG. Ogólnie się nie poleca gazowac takich aut, ale ludzie gazuja.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004