06 Lut 2013, 13:36
Już wiem, że gaz będę brał na 100%, do tej pory wahałem się jedynie między Corollą VIII z silnikiem 1.6 (tym przed liftem) i 110KM, a właśnie Hondą Civic VI z motorem 1.5.
Na pewno będę oglądał egzemplarz podesłany przez Barola. O Carismie muszę jeszcze sporo poczytać i poszukać informacji. Do tej pory opieram swoją wiedzę głównie na raportach spalania i opinii użytkowników. Nie jestem mechanikiem, a moja edukacja motoryzacyjna pozostawia wiele do życzenia, dlatego właśnie szukam czegoś, co nie będzie ode mnie wymagać ciągłych napraw.
Z reguły jeżdżę z prędkością w okolicach 90-110 km/h, tyle mi wystarcza. W Peugeocie 206, 75KM, którym do tej pory się przemieszczałem przeszkadzał mi głównie brak mocy przy tych prędkościach. Przy 130, 140 na autostradzie samochodzik już odmawiał posłuszeństwa. Dlatego szukam czegoś z ciut większą dynamiką, ale nie potrzebny mi demon prędkości.
Dlatego rozglądam się za czymś w okolicy 100KM, co przyjemnie zniesie gaz i odwdzięczy się bezproblemową jazdą.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Ta wygląda na ciekawą, ale boję się, że to pozostałość po młodym gniewnym
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ta wygląda ładnie, choć nie jestem pewny przebiegu i lewego, przedniego nadkola.