Civic VI do oceny

11 Lis 2016, 11:54

Co myślicie o tych:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]

Do aut mam dosyć blisko. Obaj sprzedawcy mało komunikatywni, generalnie tylko mówili, że wszystko działa. W civicu na oko widać, że jest dosyć ładny, ale sporo rzeczy z blacharki do porobienia. Z tego co widać to doły drzwi, błotniki tył i być może progi.
Rafałł
Nowicjusz

Auto: -

11 Lis 2016, 12:00

Raczej żaden Civic w tych pieniądzach nie będzie bez rdzy, szukaj takiego, który ma całe progi i podłogę, bo nadkola to pikuś.

406 miał stłuczkę, widać po tyle, więc ostrożnie. No i prawe tylne nadkole przeżarte.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

11 Lis 2016, 12:01

W Civicu na pewno nadkola i doły drzwi są do roboty,jeśli chcę Ci się z tym bawić to możesz go obejrzeć.
Peugeot ładny ale od handlarza za nieduże pieniądze no niewiem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Lis 2016, 12:24

Civica postaram się obejrzeć na dniach i dam znać. Peugeota raczej odpuszczę.
Rafałł
Nowicjusz

12 Lis 2016, 18:35

Obejrzałem tego Civica. Generalnie przeżarty dosyć mocno. Oba błotniki tył zewnętrzne, blacha wewnątrz błotników tylnych też przeżarta, tył lewego prógu dziurawy, doły drzwi, błotniki przód. Silnik nierówno pracuje na zimnym. Jeszcze z tego co zauważyłem to szyba przednia i prawa przednia są nieoryginalne, ale to akurat w wiekowym aucie nie jest dużym problemem.

1. [link do oferty na Olx wygasł] tutaj ponoć bez rdzy. Sprzedaje go handlarz, ale mówił, że można go brać na stacje czy też przyjeżdzać z miernikiem lakieru.
2. [link do oferty na Olx wygasł] Jakiś drobny handlarz ma go 3 miesiące, niby coś z przodu tłucze. Maska w innym odcieniu.
3. [link do oferty na Olx wygasł] nie wiem nic, bo się nie dodzwoniłem.
4. Jeszcze doszedł VW Polo jakiegoś znajomego mojego wujka, silnik 1.0 nie wiem ile koni, brak wspomagania itp. Ponoć zadbany, cena 2 000zł.
Rafałł
Nowicjusz

12 Lis 2016, 20:54

1.Ładny można obejrzeć.
2.Tyle wyświetleń i nic? A cena niska.
3.Też ładna i warta uwagi.
4.Polo 1.0 :no: nigdy w życiu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2.5 D-4D w Hiluxie Powerboost
    W Toyocie Hilux wzmocnione mogą być obydwa silniki Diesla, tj. 2.5D-4D i 3.0 D-4D. Ten pierwszy zyskuje 23 KM mocy (do 167 KM), oraz 67Nm momentu obrotwego (do 410 Nm). Silnik 3.0 D-4D w Hiluxie Powerboost będzie rozwijał ...

13 Lis 2016, 13:15

Dobra, postaram się obejrzeć oba auta w następnym tygodniu. Polo 1.0 odpada, bo nie jedzie czy się psuje?
Rafałł
Nowicjusz

13 Lis 2016, 13:20

Silnik trzy-cylindrowy ani to dynamiczne ani oszczędne.
Barol
Awatar użytkownika

13 Lis 2016, 17:34

Dobra, to Polo odpada. Myślę, że pod koniec tygodnia obejrzę te auta i uda się już coś kupić :)
Rafałł
Nowicjusz

13 Lis 2016, 20:36

W sumie do Polo to jedynie 1.6, w tej budzie da radę, 1.4 ma problemy z odmą i inne bolączki. Ale tak na prawdę Polo to nie samochód, a raczej mała dojazdówka do miasta :)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

03 Sty 2017, 20:26

Witam po dłuższej przerwie. Civica, którego linkowałem wyżej nie obejrzałem, bo akurat tak się złożyło, że nie miałem czasu. Obejrzałem inne no i niestety były to gruzy. Postanowiłem zmienić nieco strategie i brać to co będzie mi się w miarę podobało i będzie w dobrym stanie.
W mojej okolicy pojawiła się Astra II 1.6 16V (x16xel - ten co pije olej), generalnie auto zadbane, przebieg 160kkm, wszystko wskazuje na to, że oryginalny. Samochód jest ściągnięty z Niemiec, kobieta jechała i walnął jej pasek rozrządu, bo go nigdy nie wymieniała. Gość sprowadził samochód do Polski i zrobił naprawił silnik za 1600 zł (zawory, uszczelka pod głowicą, planowanie, oleje, plyn chłodniczy i kompletny rozrząd,)
Ze rdzy to ma tylko dwa delikatne burchelki na błotniku tylnym.
Może mi go sprzedać za 5500zł, co o tym sądzicie?
Rafałł
Nowicjusz

04 Sty 2017, 09:37

Jak słyszę że ktoś nigdy nie robił rozrządu to nasuwa mi się jedno że poprostu nie dbał o to auto.
Barol
Awatar użytkownika

04 Sty 2017, 10:10

Ja widziałem ostatnio tekst w ogłoszeniu "samochód nigdy nie był u mechanika", co niby miało być zaletą :?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

04 Sty 2017, 15:42

dzida napisał(a):Ja widziałem ostatnio tekst w ogłoszeniu "samochód nigdy nie był u mechanika", co niby miało być zaletą

I dla wielu osób jest to ogromna zaleta, szczególnie dla tych niezorientowanych w motoryzacji (których jest większość). Mój brat w swoim ogłoszeniu napisał, że do auta dorzuca stos faktur od mechaników i już kilka osób zdążyło go zapytać dlaczego auto tak się psuło, skoro musiał coś w nim wymieniać :D
Ludzie najchętniej jeździliby na fabrycznym oleju :wink:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

04 Sty 2017, 16:12

dzida napisał(a):Ja widziałem ostatnio tekst w ogłoszeniu "samochód nigdy nie był u mechanika", co niby miało być zaletą
widziałem coś podobnego w odniesieniu do ~10 letniej Ibizy, a mianowicie Auto na fabrycznych oponach
Pozdro na 10 letniej gumie :?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004