Civic VI do oceny

04 Sty 2017, 22:49

Obejrzałem tą Astrę. Jeżeli chodzi o blacharkę to jest dobrze. Jeden bąbel rdzy na tylnym błotniku i na jednych drzwiach z dołu zaczyna coś wychodzić. Lakier jest oryginalny. Zawieszenie bez luzów, na zimnym przez chwilę silnik jakby nierówno chodził, potem było wszystko ok. Pali od strzała, hamulce trochę słabe, ale to chyba wina tego, że długo stał. Powoli będzie trzeba brać się za wydech, bo może pojawić się dziura. Podczas jazdy zapalił się check engine i po 10 sekundach zgasł. Ogólnie odniosłem wrażenie jakby auto prowadziło się słabo, być może to wina pogody.
Jest do oddania za 5 500zł
Jeszcze pomyślałem nad Focusem. W ogóle da radę kupić coś znośnego za te ~5000zł?
Rafałł
Nowicjusz

Auto: -

05 Sty 2017, 10:10

5500, słabe hamulce, check engine? Ja bym odpuścił, wystarczająco auto dało Ci do myślenia.

Co mają słabe hamulce do stania? Stał samochód rok, dwa? Czy tydzień? Po dwóch-trzech hamowaniach tarcze powinny zostać zebrane z nalotu i hamowanie wraca do normy.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

05 Sty 2017, 15:26

Czyli hamulce trzeba będzie robić praktycznie już na starcie,od biedy można się zastanowić nad kupnem ale negocjuj cenę tylko ten check engine zastanawia.
Focus za 5k to ruletka,sporo jest zgnitków.

Zerknij na to ogłoszenie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Sty 2017, 19:02

Auto stało z 2 lata. Poczytałem trochę w internecie no i ten check ponoć lubi sobie się pojawić w tych astrach.
Primera wygląda ładnie :ok: , tylko z tego co pamiętam długo wisi. W sobotę postaram się ją obejrzeć.
Jeszcze wynalazłem coś takiego:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Rafałł
Nowicjusz

06 Sty 2017, 12:44

Jak stało dwa lata to bym odpuścił.

Co do linków:
1.Ładny,można obejrzeć.
2.Tylne nadkola do poprawek i tanio jak na sprowadzonego i już opłaconego.
3.Ładny ale silnik lubi pić olej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Sty 2017, 00:56

Miałem obejrzeć tego Nissana, ale okazało się, że sprzedający ma święta i będzie dostępny dopiero w tym tygodniu. Także sprawa się się przeciąga. Wstępnie umówiłem się na ten weekend, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Rafałł
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Lancer najbardziej niezawodnym modelem
    Mitsubishi Lancer zostało uznane przez specjalistów z firmy Warranty Direct za najbardziej niezawodny model ostatnich 15 lat. Obchodząca 15 urodziny firma poddała analizie ponad 200 tyś. aktualnych i wygasłych polis ...