REKLAMA
Dzień dobry!
Proszę o opinie na temat poniższych aut:
[link do oferty na Olx wygasł]
oraz
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Samochód jest mi potrzebny głównie do jazdy miejskiej ale co dwa miesiące też trasa ok 800km. Zależy mi na w miarę niskich kosztach utrzymania oraz bezawaryjności.
Honda, jest od pierwszego właściciela. Wypadków nie miał ale błotnik i drzwi były ponownie lakierowane po przerysowaniu (szkoda w autobazie na 2000 zł). W kilku miejscach delikatny rdzawy nalot (spawy drzwi, podszybie) ale bez tragedii. Jedyne co mnie nieco zaniepokoiło to plamy na elementach zawieszenia, jakby coś delikatnie kapało spod manszety drążka kierowniczego. Przebieg 190kkm - czy można się tu spodziewać już jakichś grubszych awarii?
Ibiza to również pierwszy właściciel (kupione jako demo). Przebieg niecałe 90 kkm. Z mankamentów do wymiany uszelniacz półosi, hałasuje któres z łożysk (alternator?) Oraz na boku kilka delikatnych odprysków lakieru. Auto bezwypadkowe i sprawdzenie miernikiem nie znalazło żadnego malowanego elementu.
Proszę o opinie, które auto jest warte swojej ceny i mniej problemowe w perspektywie 2-3 lat.
Dziękuję!