Civic VIII 1.8 VTEC - używany od dealera

28 Maj 2017, 09:03

Hej, przymierzam się do zakupu Civica VIII 1.8 i przeglądając oferty znalazłem taki egzemplarz z polskiego salonu, I właściciel i do kupienie w ASO Hondy w Olsztynie:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Zastanawia mnie jednak ta dość atrakcyjna cena (bo w Warszawie auta z podobnych ogłoszeń kosztują ze 2-3 tys więcej).
Czy kupienie auta w ASO daje mi jakąkolwiek gwarancję co do stanu technicznego samochodu?
dexxxter
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

28 Maj 2017, 09:07

dexxxter napisał(a):Czy kupienie auta w ASO daje mi jakąkolwiek gwarancję co do stanu technicznego samochodu?

Tyle samo co z komisu czy handlarza prowadzącego działalność - musi Cię poinformować o ukrytych wadach i jak tego nie zrobi to możesz mu zwrócić samochód, a on Tobie gotówkę. Takie mamy przepisy. Z egzekwowaniem bywa różnie.

Nie rozumiem opisu - salon Hondy ogłasza, że kupił auto z ASO?

P.S. Mam nadzieje, że ceny zaczną spadać na te auta, bo kompaktowe 10-latki za 30tys. to jest już przesada.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Maj 2017, 09:31

dzida napisał(a):Nie rozumiem opisu - salon Hondy ogłasza, że kupił auto z ASO?

Z tego co rozumiem, to ktoś zostawił w Olsztyńskim salonie w rozliczeniu auto kupione kiedyś w Warszawie
dexxxter
Nowicjusz

28 Maj 2017, 10:54

Sprawdzić musisz wszystko, pod kątem technicznym, jak i prawdziwości ogłoszenia - nawet takie coś, czy auto naprawdę jest bezwypadkowe.
A coś maska z jednej i drugiej strony dziwnie się schodzi z błotnikiem (spore różnice) - a kąt zdjęć jest praktycznie taki sam:
https://img38.otomoto.pl/images_otomoto ... djecia.jpg
https://img38.otomoto.pl/images_otomoto ... sobowe.jpg
I ciekawe jaka historia jest tych felg - gdzie oryginalne.
tomekdk

28 Maj 2017, 10:59

Ja kupiłem we wrześniu ubiegłego roku prawie taką samą, ten sam silnik, wyposażenie, pierwszy właściciel, salonowa polska, przebieg 136tys, bezwypadkowa i była wystawiona za 25500zł, kupiłem za 24800, szukałem długo i rzeczywiście większość było w okolicach 30tys z PL salonu.
luck112
Początkujący

Miejscowość: Wręczyca Wielka
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Renault Scenic III

28 Maj 2017, 13:10

Czy w takim razie najlepiej byłoby spytać o możliwość sprawdzenia samochodu w jakimś innym zakładzie niż u nich?

Mimo, że sporo na ten temat czytałem, to nie ukrywam, że jestem laikiem jeśli chodzi o motoryzację stąd wolałbym zlecić dokładne sprawdzenie komuś doświadczonemu.
dexxxter
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Nagroda "Design Trophy" dla Audi A3 i A1 Sportback
    W plebiscycie "Auto Trophy 2013", dwa modele marki Audi bezkonkurencyjnie pokonały rywali. Prawie 31 procent, spośród ponad 24 tysięcy biorących w nim udział czytelników niemieckiego magazynu Auto Zeitung, w ...

28 Maj 2017, 16:27

Najlepiej jakby się zgodzili na inny zakład, bo u siebie będą na pewno zachwalać
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Maj 2017, 21:22

A musi być Civic? Jest wiele lepszych i młodszych aut w tej cenie, choćby Focus czy Astra.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM