Honda Accord VI

03 Maj 2017, 17:10

Witam,
Zastanawiam się nad zakupem Hondy Accord VI od razu z założoną instalacją LPG, na zakup samochodu mam przeznaczone od 8 do 10k. Dosyć długo przeglądam ogłoszenia w poszukiwaniu samochodu (jestem z Radomia) wpadło mi w oko parę ogłoszeń, zwracam się do was z prośbą o ocenę wyszukanych ofert lub waszą propozycję:
1 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] fajnia z wyglądu ale kawałek drogi jest
2 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] chyba handlarz :bored:
4 [link do oferty na Olx wygasł]
5 [link do oferty na Allegro wygasł]
Sajm0n
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 10 2009
Auto: Nie mam

03 Maj 2017, 17:41

Honda nr 1: czerwony to paskudny kolor pod względem płowienia. Trzeba o niego dbać (woski itd.). Poza tym zastanawia mnie poduszka powietrzna pasażera - trzeba sprawdzić, czy jej montaż nie wzbudza podejrzeń, a jeśli tak jest, to bardziej dogłębnie przyjrzeć się autu. Ogólnie dosyć ładnie utrzymana. Korek nie wrąbany w zderzak - nie szpeci auta.

Honda nr 2: przednie lampy niezbyt leżą (bynajmniej na zdjęciu jest takie wrażenie). Zderzak jakby miał lekko inny odcień. Drzwi kierowcy lub przedni błotnik coś nie bardzo. No i sedan - bardzo niepraktyczne nadwozie.

Honda nr 3: tutaj też przednie lampy nie bardzo leżą i też sedan - nic większego się nie przewiezie. Na przedniej masce chyba są odpryski obok prawej lampy. Klima manualna i zniszczony fotel kierowcy.

Honda nr 4: liftback - bardziej praktyczny. Szkoda, że właściciel się nie wysilił i chociaż auta nie umył do zdjęć, co może o nim samym średnio świadczyć. Lampy mocno żółte - możliwe, że polerka nie wystarczy i trzeba rozklejać reflektor, żeby wyczyścić go w środku. Klima też manualna.

Honda nr 5: wygląda dosyć dobrze. Szkoda, że felga stalowa. Auto ma pokrowce, więc trzeba sprawdzić jak stan tapicerki pod spodem.

Reasumując, ta pierwsza wydaje się wizualnie najciekawsza, z bardziej praktycznym nadwoziem, ciekawszym kolorem, climatronic'iem, ukrytym wlotkiem gazu i na nie takiej złej feldze.
Autotesto
Początkujący

Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie posiadam

03 Maj 2017, 17:47

Jedynka fajna ale jak dla mnie cena trochę przesadzona, mojej nikt by nie chciał nawet za 10 a mam PL salon i 2002 rok ;)
Dwójka znowuż za tania i ewidentnie kiepsko spasowana z przodu.

A w tym czerwonym przebieg typowo dla Polaków :)

Pozostałe ok ale bez szaleństw, jedynka ok ale ja bym zbijał cenę :)

P.S. ten ostatni to żart, silnik się błyszczy bardziej niż w 4 letniej takiej Hondzie :D
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

03 Maj 2017, 18:06

Dzięki za zainteresowanie tematem :)
W piątce zastanawia mnie czy silnik nie był myty bo wydaje się bardzo czysty :bored: Napiszę o wysłanie zdjęć wnętrza bez pokrowców.

A według was poza czerwonym są jakieś interesujące modele w odległośći 100km od Radomia?
Sajm0n
Nowicjusz

05 Maj 2017, 16:42

A co sądzicie o tych accordach?

1 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4 [link do oferty na Olx wygasł]

I zupełnie z innej beczki co sądzicie o seatach toledo
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Sajm0n
Nowicjusz

05 Maj 2017, 16:48

1. Nic specjalnego się nie rzuca... Autor leniwy strasznie, stan jak na foto.
2. Właściciel lubił depnąć, do tego polska walcząca, pewnie jakiś 19 letni dresiarz... Ja bym omijał, bo mam takich znajomych i wiem jak auta traktują.
3. Wygląda sensownie.
4. Z przodu coś było, poza tym nic nie widać (i zderzaki inny kolor, ale to może być wina plastikonu).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie obsługuj nawigacji w czasie jazdy!
    Nawigacja satelitarna ułatwia życie rzeszy kierowców, pozwalając bez problemu poruszać się po nieznanych rejonach. Z drugiej strony korzystanie z takiego sprzętu w czasie jazdy może być przyczyną zagrożenia na drodze. ...
    Fundacja Audi dla Środowiska wyróżniona przez ONZ
    Centrum Ekologii "Pracownia Natura" w Breitengüßbach zyskało międzynarodowe uznanie. W imieniu Agencji ONZ ds. dziesięcioletniego Ekologicznego Planu Strategicznego, Melanie Huml, bawarska Sekretarz Stanu ds. Środowiska, ...

06 Maj 2017, 20:57

Dzięki za odpowiedz :)
A co powiecie o tych hondach
1 [link do oferty na Olx wygasł] wydaje się być fajna i 2.0
2 [link do oferty na Olx wygasł]
3 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tutaj coś spasowanie maski nie leży
4 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] benzyna :bored:
5 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Sajm0n
Nowicjusz