REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Przy takich wypadach za miasto raz w tygodniu możesz zrobić w miesiącu więcej km poza miastem. Moim zdaniem powinieneś odrzucić Corsę bo ona jest mniejsza od pozostałych i będzie gorszy komfort podróżowania. Focus będzie lepszy pod LPG i całkiem fajnie się prowadzi. Civica proponuję z silnikiem 1.8 bo 1.4 pali tyle samo i słabiej jedzie ale tego modelu bym chyba nie gazował.Blade82 napisał(a):auto będzie głównie używane do jazdy po mieście, raz w tygodniu większy wypad, najbardziej zależy mi na ekonomicznej jeździe dlatego też znalazłem dwa modele z LPG
nie pisz bzdur i nie rób ludziom wody z mózgu.Cichy77 napisał(a):Focus będzie lepszy pod LPG
Hm… na pewno sprawdza się w Focusie pod LPG jednostka 1.8 z mocą 125 KM (silnik o oznaczeniu kodowym QQDA i QQDB). Później masz 2.0 który też się sprawdza i nie ma z nim większych problemów, najgorzej wypada silnik 1.6. Jest to na pewno bezpieczniejsza opcja niż 1.8 w Civicu z LPG.mike napisał(a):nie pisz bzdur i nie rób ludziom wody z mózgu
nie no ma racje przecież, z tych 3 pod gaz najlepiej będzie fordowski, niby jest płacz że gniazda nie wytrzymują itd ale 80% fordów z tymi silnikami jezdzi na gazie i nie stoją na remontach głowicmike napisał(a):nie pisz bzdur i nie rób ludziom wody z mózgu.
Tu chyba lepiej zamiast lubryfikacji zastosować dotrysk benzyny z tego co wiem to lepsze rozwiązanie i lepiej chroni gniazda zaworów.Kao napisał(a):oczywiście potrzebny jest odpowiednia instalka w tym przypadku z lubryfikacją gniazd zaworowych