Szybkie auto do 45000zł

27 Lip 2019, 16:35

Witam,

Przymierzam się teraz do kupna czegoś mocniejszego, a szybszego?
Auto z przyśpieszeniem od zera do setki w granicach 10 sekund starcza do poruszania się po mieście, coraz częściej poruszam się w tracie czy poza miastem i może nie tyle chciałbym coś co zrobi szybszy czas do setki (bo liczy się też elastyczność) ale będzie mocniejsze. Szukam czegoś powyżej 200KM.

Budżet: 45tyś. zł
Silnik: raczej bez turbo, do około 3L
Typ nadwozia: sedan/hatchback/coupe
Skrzynia: automatyczna
Napęd: poruszałem się do tej pory przednionapędówkami, więc jak coś mocniejszego z tył napędem nie będzie strzałem w kolano to tył napęd.

Jako, że poruszam się coraz więcej w ciągu roku (15tyś rocznie) to chciałbym zamontować LPG, więc fajnie jakby silnik to znosił.

Upatrzyłem coś takiego:

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co o tym myślicie, będzie taniej jeśli chodzi o koszty utrzymania jak wielokrotnie wałkowane E90 czy A4/A5?
Sole42
Nowicjusz

28 Lip 2019, 08:02

Taką hondę miałem. Najechała 380000 i sprzedałem pół roku temu. Właściciel nowy jeździe dalej i tylko rzeczy eksploastacyjne przy niej robi. Nie psuło mi się w tym aucie nic. Jeśli stan dobry i zadbany to brać.
Mintaka
Nowicjusz

28 Lip 2019, 18:27

Tylko czy ten silnik jest w ogóle dobry do gazu?
Sole42
Nowicjusz

29 Lip 2019, 22:15

Wszystkie te coupe z tego co widzę to amerykańce, na jakie jeszcze inne auta mogę zwrócić uwagę?
Sole42
Nowicjusz

30 Lip 2019, 08:54

Sole42 napisał(a):Wszystkie te coupe z tego co widzę to amerykańce, na jakie jeszcze inne auta mogę zwrócić uwagę?

Głowy nie dam, ale chyba nie były oferowane w europie więc nic dziwnego

Sole42 napisał(a):https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... C74hr.html

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... C5VoO.html

Rozrząd to kwestia 7-8k

Zerknij sobie na S80 i lexa is250
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Lip 2019, 09:28

Insignię odpuść. W tych rocznikach dominują już silniki z turbo, które właśnie oferują lepszą elastyczność, której szukasz. Możesz popatrzeć na Lexusa i Volvo, popatrz też na turbobenzyny.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

30 Lip 2019, 10:05

Tutaj był robiony niby rozrząd już. Inne z turbo nie nadają się do lpg z tego co teraz wyczytałem na szybko, albo potrzebują domieszki pb + lpg i średnio się to zwraca.

A co myślicie o czymś takim?

Sole42
Nowicjusz

30 Lip 2019, 12:15

Sole42 napisał(a):A co myślicie o czymś takim?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 97c45bada0

Ostro komuś przegrzało dekiel. Jeśli ktoś da za to 20k gościu powinien być wniebowzięty.

Sole42 napisał(a):https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... C5VoO.html

Tutaj był robiony niby rozrząd już. Inne z turbo nie nadają się do lpg z tego co teraz wyczytałem na szybko, albo potrzebują domieszki pb + lpg i średnio się to zwraca.

Auto sprowadzone ze Szwajcarii, która nie jest członkiem UE więc do zapłaty akcyza 18,6%, vat i cło. Do tego zrobiony rozrząd za kilka tysięcy, naprawione wspomaganie. Auto w pakiecie opc z niskim przebiegiem. Dodaj również marżę handlarza a teraz porównaj cenę z drugim egzemplarzem "krajowym".

Co do lpg i turbo - poczytaj dokładniej.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Lip 2019, 12:27

Invi napisał(a):Auto sprowadzone ze Szwajcarii, która nie jest członkiem UE więc do zapłaty akcyza 18,6%, vat i cło. Do tego zrobiony rozrząd za kilka tysięcy, naprawione wspomaganie. Auto w pakiecie opc z niskim przebiegiem. Dodaj również marżę handlarza a teraz porównaj cenę z drugim egzemplarzem "krajowym".

A nie lepiej sprawdzić aukcje bo na 100% jest dokładny opis szkody i dalej pojechać np.do aso na sprawdzenie.

Co do bmw to kogoś ostro pokręciło.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

04 Sie 2019, 14:26

Patrząc na coś z oferty BMW, starsza seria 5 (e39) może być tańsza w utrzymaniu jak E60? porównując tutaj silnik 3.0i (e60) i 3.5 lub 4.4 (e39).

Generalnie upatrzyłem takie oferty:

Sole42
Nowicjusz

05 Sie 2019, 15:13