Clio 1.9d nie odpala po wymianie rozrządu

02 Sty 2010, 22:14

zibi58

To jest pierwsze auto ktorego na razie nie moge zrobic a naprawiam auta juz dlugo i kazdy klient był zawsze zadowolony
symbian73x
Nowicjusz

Miejscowość: Kobylin
  • 02 Sty 2010, 22:24

Jeżeli zablokowałeś wał jak pisałem i znaki pokazały na rozrządzie prawidłowo u góry (przez obudowę ) to nie ma bola. a sprawdzałeś kiedy pompa podaje początek wtrysku. Ja mam taką menzurkę wkręcam do rurki od pierwszego wtrysku i widzę jak znaki i kiedy podaje pompa a nie obróciłeś tej pompy o 180 st. bo znaki pokażą dobrze na kole wałka rozrządu i lipa dalej będzie jak pompa źle jest i daje wtedy na 4 cylin
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

02 Sty 2010, 22:49

a moze ruszylo ci trochę kolem na papie i przesunelo na klinie
    mazimazi
    Nowicjusz

Miejscowość: Opatów

03 Sty 2010, 23:20

Jak jesteś pewny ustawienia rozrządu to sprawdź ciśnienie na cylindrach.
    Jeśli to jest ok to może odpowietrz układ paliwowy.
    Emil31
    Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

04 Sty 2010, 22:16

Okazało się że pompa jest uszkodzona raz daje a za chwile juz nie daje paliwa. A samochodu juz dalej nie bede naprawiał bo się nie opłaca bo chciałem go sprzedać za 800 zł a cena popmy 500 :/

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 17:39 ]
    Witam udało się dostać od znajomego pompę za 50 zł taka sama ale nadal nie chce odpalić :(
    symbian73x
    Nowicjusz

Miejscowość: Kobylin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co należy okresowo sprawdzać w samochodzie?
      Nie znalazłem na forum podobnego tematu, a myślę że może on pomóc innym użytkownikom/kierowcom w ustaleniu tego na co powinni zwracać uwagę okresowo podczas eksploatacji samochodu. O pewnych rzeczach zapominamy czasem ...