Clio 3 faza 2 1.5 dci 105 dziwny metaliczny dźwięk

21 Kwi 2018, 16:57

Cześć,

Od miesiąca jestem posiadaczem Clio III GT, 1.5 dci 105 (zrobiony mapą na 125) 2009r.

Od paru dni mam problem ze swoim samochodem. Zaczęło się od tego, że jakby traci płynność w przyspieszaniu. Gaz do końca. Przed tymi trzyma tysiącami jest jakby chwilowy spadek. Widać to na tym filmiku:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pojechałem do znajomego, który podpiął się komputerem i mówił, że żadnych błędów nie pokazywało. Kontrolek żadnych również nie ma jak uruchamiam silnik czy podczas jazdy.

No i pojawił się kolejny problem. Wczoraj jak jechałem to w zakresie około 2000-3000 obrotów słychać jakby metaliczny dźwięk. Również wszystko na filmiku.

oraz tu:

Będę wdzięczny za każdą pomoc :)
xseverus
Nowicjusz

Auto: Brak

21 Kwi 2018, 17:45

Zastanawiam sie czy to nie zawor EGR.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Lexus LS - limuzyna do dyspozycji Agnieszki Radwańskiej
    Lexus Polska, przy wsparciu Lexus Europe - podpisał umowę partnerską z Agnieszka Radwańska na rok 2013. Logo Lexus będzie widniało na tenisowym stroju Agnieszki Radwańskiej w wszystkich turniejach Wielkiego Szlema, turnieju ...