Clio II po awari rury wydechowej probelm ze skrzynią.

01 Mar 2009, 12:32

Witam, zrobiła mi się dziura w rurze wydechowej, autko chodziło głośniej, ale ostatnio zauważyłam ze rura się odhaczyła i wisi w powietrzu.
Niestety zahaczyła rura o stwardniały śnieg co dało się usłyszeć i tak jakby zablokowała mi się skrzynia biegów :( . Od tego mamentu nie mam 'luzu' a biegi wchodzą niepłynnie czuć tarcie - chodzby lewarek znajdował się w jakiejś mazi czy czymś takim :/ co to może być?
anna87
Nowicjusz

• 01 Mar 2009, 12:59

wjedź na kanał i niech ktoś rusza drążkiem zmiany biegów, a Ty zobacz czy wybierak ten co wchodzi do skrzyni i zmienia biegi nie jest lekko zgięty
    BANAN23
    Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka

01 Mar 2009, 14:21

ja się raczej tym nie zajmę, bo jestem kobietą i nie mam pojęcia jak wybierak wygląda, ale interesuje mnie czy to coś powaznego moze byc i czy może wiązać się z uszkodzeniem skrzyni biegów - bo tutaj koszt byłby już pewnie większy :(
    anna87
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - nowe wersje specjalne
      Najmniejszy SUV Lexusa doczekał się nowych wersji specjalnych. Miejski crossover klasy premium jest teraz dostępny w odmianach F Sport Style Blue i Elegant Black. Te warianty podkreślają charakterny styl modelu UX i robią ...