CLK W209 - drgania na D i R

07 Paź 2019, 23:04

Witam wszystkich!
Posiadam Mercedesa CLK W209, silnik 1.8K, automatyczna skrzynia biegów, z 2004r.. mam problem z którym borykam się w sumie od początku posiadania tego samochodu ale teraz wydaje mi się jak by się pogarszało... Mianowicie :
Na zimnym silniku po odpaleniu auta gdy jest wrzucone D lub R i trzymam nogę na hamulcu to całe auto drży! Gdy się silnik rozgrzeje problem znika... Efekt "drgania" się potęguje gdy np włączy się klimę lub nawet włączy się podgrzewanie tylniej szyby + lusterka...

Co może powodować te drgania ?
GermanStyle
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2010
Auto: Mercedes-Benz W204

08 Paź 2019, 14:05

Jak jest z obrotami dużo spadają na zimnym silniku jak zapniesz D lub R? Ja bym sprawdził poduszki silnika i skrzyni bo teraz zimno (są twarde) i może już słabo tłumią ewentualne drgania lub któraś z nich nie trzyma.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Paź 2019, 20:11

U mnie od nowości są lekkie drgania. Są to drgania takie, że przez kilka sekund są, potem nie ma, potem znowu są. W czasie jazdy nic nie drga. Nie przeszkadza mi to.
aGradory

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti Chiron - super samochód
    Bugatti Chiron to super samochód produkowany przez niemiecką markę Bugatti. Jest to następca modelu Veyron i jednocześnie jedno z najszybszych i najbardziej luksusowych samochodów na świecie. Chiron został zaprojektowany ...