Cło na samochód zabytkowy z USA

02 Sty 2007, 00:13

Witam!

Mam pytanie, na ktore od dluzszego czasu nie mogę znalezc odpowiedzi.

Jak wyglada sprawa cła przy sprowadzaniu na wlasna rękę (przesylka morska) samochodu z USA. Samochod to auto zabytkowe z roku 1974, na chodzie i sprawny.

Z tego co się orientuję obowiazuje 50% stawka OC, zwolnienie z akcyzy, ale jak jest z cłem???

Nie chce aby okazalo sie, ze przeleje kwotę za samochód, ten zostanie wyslany, ale nie bede mogl odebrac go np z terminalu w Gdansku dopoki nie zaplace cła, ktore bedzie stanowilo 50% wartosci auta.

Bede bardzo wdzieczny za wszelką pomoc! :)
BarTT
Nowicjusz

06 Sty 2007, 02:12

Mnie również taka informacja by zainteresowała, gdyż chce sprowadzić Forda Mustanga z 1965r.
A takie pytanie do kolegi BarTT ile kosztuje przesyłka morska takiego autka. Gdyż ja szukałem i wszędzie pokazywało mi różne ceny.

Pozdrawiam 73
Remigiusz
Nie chcesz płacić mandatów kup CB.
161BD101
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk

19 Sty 2007, 14:35

Hej, ja przyjąłem, iż zamknę się w 1300$ - to calkiem realna cena i nie powinno byc problemu z transportem za taką kasę.
BarTT
Nowicjusz

21 Sty 2007, 23:37

to jak policzyć taki fodzik by mnie wyniósł koło 7 tysięcy zielonych. Dzięki za informacje.

Pozdrawiam
Remigiusz
Nie chcesz płacić mandatów kup CB.
161BD101
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy bolid Lexusa na bazie koncepcyjnego Lexusa LF-CC
    Lexus ogłosił, że w roku przyszłym – zbudowany na bazie koncepcyjnego Lexusa LF-CC bolid będzie brał udział w wyścigach Super GT. Nowy, hybrydowy samochód będzie rywalizował w klasie GT500 i zastąpi Lexusa SC430, ...
    Za kierownicą w Dacia Jogger
    Nowa Dacia Jogger ma wszystkie cechy, których poszukują rodziny w samochodach segmentu C: zwrotność, komfort i bezpieczeństwo jazdy. Jogger jest zwrotny i łatwy w codziennym użytkowaniu. Kabina jest dobrze wyciszona ...