Co byście wybrali: Aveo, Fabia, A klasa?

14 Sty 2009, 22:10

Witam :) mam pytanie: co byście wybrali: 5-letniego Chevrolet Aveo, 5-letnią SKODA - FABIA czy 10-letniego Mercedesa A klasa np. MERCEDES A140. Proszę o pomoc i opinie.
Pozdrawiam
madlene
Nowicjusz

14 Sty 2009, 22:14

Tego Mercedesa sobie odpuść,ja bym wybrał Fabie, technologia Volkswagena, tania eksploatacja itd.
lukatoni
Nowicjusz

14 Sty 2009, 22:30

Ja też wybrałbym skodę,ale jeśli chcesz je porównywać pod względem komfortu jazdy to merc bo w nim nawet nie słyszysz silnika jak chodzi.Wiem bo jeździłem takim.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

15 Sty 2009, 21:59

a co myślicie o toyocie yaris? będzie lepsza od tej skody?
madlene
Nowicjusz

16 Sty 2009, 01:07

Yaris zdecydowanie kobiece auto, sadzac po nicku w sam raz dla Ciebie, generalnie japończyk czyli wydawaloby sie, ze priorytet- bezawaryjnosc, lecz 2 lata temu sprowadzalem z Niemiec dla znajomej te auto- bo sie uparla, a wiadomo jak sie kobieta uprze:) No i sciagnelismy, wszystko cacy, serwis itd. itp. no i po miesiecznej jezdzie padla skrzynia a potem to juz z gorki sypalo sie wiele innych rzeczy. W konsekwencji kolezanka sprzedala auto i jezdzi niezawodnym vw.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

16 Sty 2009, 17:17

dzięki :) a można wiedzieć jakim vw? bo ja jeszcze nie podjęłam decyzji i szukam najlepszego rozwiązania. Co prawda nie mam zbyt wiele kasy żeby przebierać ale to ma byc moje pierwsze własne autko i chce żeby było ładne (jak to baba) i sprawne, żeby mi sie nie psuło co chwila.
pozdrawiam Magdalena
madlene
Nowicjusz

16 Sty 2009, 19:05

Pomimo ze jestem Fanem mercedesa, to stanowczo odradzam Ci zakup A Klassy... Auto nie jest godne swojej ceny, dosyc awaryjne, drogie czesci, no i wcale nie jest jakos oszalamiajaco wygodne, a jej plusem moze byc dobre wykonanie srodka...

Aveo i Fabie tez bym odrzucil w przedbiegach, pomimo ze to sa calkiem swierze autka, jednak zarowna i Chevi jak i Skoda, nie zachwycaja wlasciwosciami jezdnymi, a ich wykonanie w srodku, powoduje ze gdy wsiadamy do nich chce sie plakac... Plusem Fabii jest dosyc przestronne wnetrze...

Ja bym Ci sugerowal kierowanie sie w inna strone, np Toyoty Yariss, dosyc wygodne samochodziki, bardzo kobiece, dobrze wykonane, podobno bezawaryjne...

I Gdy podejmiesz decyzje ze interesuje Cie Toyota, tutaj tez nie bedzie latwego wyboru...

Mozesz np zdecydowac sie na bardzo fajny silniczek, ktory zapewnia naprawde znakomite osiagi a mianowicie 1,3 VVTi (moge sie mylic ale rozpedza to autko do setki w 10,3s)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Pierwszy wlasciciel, auto kupione i serwisowane w polskim ASO...

Mozna sie tez zdecydowac na bogate wyposarzenie, i raczej pewny przebieg, wzamian za starszy rocznik

Mozna tez rozejrzec sie za jak najmlodszymi rocznikami po roznego rodzaju Firmach, ktore zmieniaja swoja flote, jednak wtedy mozemy trafic na samochod, ktory nie mial latwego zycia

I jeszcze kilka ciekawych ofert
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] Po Lifcie..

A moze Nissanik Micra?
Bez Gwiazdy Nie Ma Jazdy...
MG
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

23 Sty 2009, 13:27

Witam!
Fabia ok. ale z silnikiem 1,2 daj sobie spokój.Nie pali mało,przyspiesza bardzo średnio i silnik który ma 3 cylindry nieciekawie brzmi.Za to 1,4 jest bardzo dobrym wyborem w tym aucie.
Poza tym warto rozważyc kupno Seat Ibizy 1,4 lub Vw Polo 1,4.Oba auta są konstrukcyjnie podobne i w miarę niezawodne,ekonomiczne oraz częsci do nich są w rozsądnych cenach.
Pozdrawiam.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback