Prośba o Doradzenie w wyborze...

12 Sty 2009, 22:00

Witam :) Zastanawiam się nad kupnem którymś z tych dwóch autek :

1.SEAT IBIZA 1.2 benzyniak (w linku jest podany SEAT IBIZA 1.4 tdi ale chciałem mieć ładne zdjecia tego auta)

[link do oferty na Allegro wygasł]

2.FORD FIESTA 1.2

[link do oferty na Allegro wygasł]

Jakie są wasze opinie na temat tych samochodów , które z nich bardziej by wam przypadło do gustu ? Z Góry dziękuje za doradzenie :)
scananida
Nowicjusz

13 Sty 2009, 11:42

Miałem kiedyś ibize tylko że starszy model i bardzo miło wspominam, dobre prowadzenie i porządne wykonanie. Z fiesta nie miałem do czynienia ale jakbym miał teraz wybierać to wolałbym seata, przemawia za tym też dużo rozwiązań konstrukcyjnych z vw.
pirlo333
Początkujący

13 Sty 2009, 21:40

A Ogólnie części do Seata są drogie w porównaniu do cześci Forda? :?:
scananida
Nowicjusz

14 Sty 2009, 14:31

Różnica jest niewielka, ale wracając do tematu, to ja wziął bym fieste, ale z silnikiem 1.4. Jest większa od seata. Seat ma za to zgrabniejszą sylwetkę...

OT
Nie wiem, o co wam chodzi z tymi VW, macie jakieś utarte stereotypy, tak, jak z BMW....

Wielu dziennikarzy uważa, ze passat b5 jest gorszy od vectry i mondeo, a Polacy się ciągle upierają, że Passat najlepszy...
Tak jak myślą, że diesel z '97 ma 150000 przebiegu...
Wr00m
Nowicjusz

23 Sty 2009, 12:13

Miałem kiedyś Fiestę i nienarzekałem.Sprzedawałem ja miała 145 tys.Praktycznie nie było w niej żadnych awarii.Z kolei w rodzinie mamy 2 Ibizy i są prawie tak samo wdzięcznymi autami jak ta Fiesta.
Tak więc oba auta są przyzwoite. Z subiektywnych wrażeń mam tylko takie,że Fiesta prowadziła się przyjemniej i precyzyjniej.
Jak znajdziesz dobrze utrzymane auto,to bez róznicy czy to będzie Fiesta,Ibiza czy Polo-wybierasz i tak z kręgu niezłych,sprawdzonych modeli aut.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - subkompaktowy crossover
    Według japońskiego magazynu Mag-X, subkompaktowy crossover Lexus UX – seryjna wersja koncepcyjnego modelu UX, przedstawionego na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Paryżu we wrześniu 2016 – może trafić do ...