Co do 10 tyś?

28 Lip 2013, 14:55

Stoję przed wyborem samochodu, a kwota jaką dysponuję to 10 tyś... parę groszy ewentualnie mogę dorzucić.
Co polecicie w tej kwocie? Szukam samochodu o lekkim zacięciu sportowym.
Na chwilę obecną najbardziej przesiaduje w temacie VW Golf IV i Seat Leon I, oba samochody w wersji silnikowej 1.6 benzyna. Czy w tej kwocie dostanę w miarę dobry egzemplarz? Z Seatem chyba może być problem, prawda?
Oprócz tego gdybyście mogli mi jeszcze polecić inne samochody warte uwagi byłoby super.
Interesują mnie raczej samochody 5-drzwiowe, ale gdy będzie to coś 3-drzwiowego godnego uwagi to taką opcję też biorę pod uwagę. Samochód przeważnie będę użytkował sam, ale w razie W żeby ktoś na tył się dał radę zmieścić... Oprócz tego od samochodu oczekuję, że będzie w miarę ekonomiczny, a także zwracam uwagę na wygląd z zewnątrz i wewnątrz.

PS. Honda civic hatchback odpada.
Phenom
Nowicjusz

Auto: Nie mam

28 Lip 2013, 15:18

Phenom napisał(a):Szukam samochodu o lekkim zacięciu sportowym.

1,6 sportowy ?
najbardziej "sportowy" 1,6 to FSI i 110KM i nie umywa się do GTI
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

28 Lip 2013, 15:38

Chyba źle się wyraziłem... o lekkim zacięciu sportowym miałem na myśli wygląd samochodu. Jeśli chodzi o silnik to myślę, że np. w Golfie IV 1.6 (nie FSI) by mi wystarczył. Nie szukam znowu jakiejś torpedy, ale też nie samochodu typu seicento...

Co do pytania w pierwszym poście... czy znajdę te 2 samochody w dobrym stanie w tej cenie?
Phenom
Nowicjusz

30 Lip 2013, 00:50

Hej, ja Ci ze swojego doświadczenia polecam Skoda Octavia:0 to jest swietne auto do 10 tys zl. Jak chcesz cos wiecej wiedziec to pisz:)
Lanos17
Początkujący

Prawo jazdy: 03 03 2008
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: Mitshubishi Carisma
Silnik: 1.6 16v 90 km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

30 Lip 2013, 11:48

Dzięki za propozycje, ale nie szukam auta rodzinnego i raczej żadnej skody nie biorę pod uwagę.
Marki w jakich się obracam to VW (Golf IV), Audi A3, Seat Leon I i ogólnie Hondy i Toyoty.
Prosiłbym o opinie co do pierwszych trzech samochodów. A co do Hondy i Toyoty może coś polecicie konkretnego?
Phenom
Nowicjusz