REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
tomek84 napisał(a):kiedy tak napisał/zapytał??
MotoAlbercik napisał(a):Bodziokardasz - kolega MA zakaz prowadzenia pojazdów o ma odebrane prawko.Dodatkowo za wyczyn,o którym wspomniał,ma karę pozbawienia wolności na 6 miesięcy,ale sąd tą karę mu zawiesił na okres 2 lat.To oznacza,że w ciągu 2 lat nie może prowadzić żadnego pojazdu(podejrzewam,że nawet na rowerze jechać nie może,ale nie jestem pewnien na 100% jak to się ma właśnie do tego - za jazdę po pijanemu na rowerze są tesame kary - żeby się upewnić,można się dowiedzieć na policji,jak oni się do tego ustosunkowują lub nawet w sądzie - oni może nawet lepiej będą wiedzieć).Jeżeli zostanie złapany na prowadzeniu pojazdu,to sąd karę odwiesi,jak wspomniał kolega i sprawca pójdzie do więzienia na 6 miesięcy - nawet jak go złapią po 1 roku i 11 miesiącach.
To,że dany pojazd jest zarejestrowany i jest opłacane OC,nie ma żadnego znaczenia - jak pojazd jest zarejestrowany jest obowiażek płacenia OC.
Lepiej nie ryzykować.Mam nadzieję,że kolega dostał nauczkę(szczęście,żenie spowodował żądnej tragedii,bo wtedy sprawa nie zakończyła by się na zawieszeniu kary) i po odbyciu kary będzie już rozsądniejszy.Mamy wszyscy taką nadzieję
chodzi nie o 12Piotra a o jego kolegę a nie jest wspomniane że ten kolega ma jakikolwiek zakaz więc odpowiedziałem zgodnie z zadanym pytaniemA kolega ma motocykl zarejestrowany i opłacony. I czy tyle samo jest mandatu jak go złapie policja?
jeśli kolega nie ma zakazu prowadzenia pojazdów ale nie ma prawa jazdy, motocykl - wszystko ok to dostaje 500zł i nie może dalej nim jechać - może pchać do domu