Co jest najwarzniejsze do sprawdzenia przy zakupie Pajero II

06 Sty 2011, 15:38

Co mi koledzy doradzicie na zakup Pajero II 2.5 TD GLS 93r na co mam zwrócić szczególną uwagę z gury dzięki
terenowiec
Nowicjusz

Miejscowość: Jasło

06 Sty 2011, 17:21

Przede wszystkim mosty,zawieszenie,bude czy za dużo rdzy nie wychodzi no i silnki
Mazur85
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazury (Piecki)

06 Sty 2011, 17:22

w pajero 2 to czy jeszcze jest rama :mrgreen:
reszta to już według uznania ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

06 Sty 2011, 19:51

zastanawiałem się nad Nissanem terrano albo Pajero II no i zdecydowałem na Pajero jak myślicie dobry wybór
terenowiec
Nowicjusz

06 Sty 2011, 20:02

dobry
silniki 2,5 i 2,8 w dieslu lub 3.0V6 bardzo przyjemne łatwe w tuningu, skrzynia wytrzymałą (zwłaszcza automat assina, bardzo fajny) reduktory ES wytrzymalszy SS mający centralny dyferencjał, można znaleść wersje z mechaniczną blokadą tylnego mostu ;)
ogólnie autko bardzo przyjemne wielozadaniowe, przez turystyje do cięższego terenu (w extrem jednak trochę za delikatne)

jeden warunek kupić takiego w którym rama jeszcze istnieje, bo jak nie to same kłopoty :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

06 Sty 2011, 20:32

mam takie pytanko jak powinie wskazywać wyświetlacz napędów jak jest tylni napęd to powinno świecić tylna oś a jak dołączam przedni to powinno świecić tył i przód.Pytam bo oglądałem jednego i przy włączonym przednim napędzie nie świeciły się kontrolki od przedniego napędu
terenowiec
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco! Odłóż smartfon podczas jazdy
    Badania pokazują, że wykonywanie połączeń przez kierowcę trzymającego telefon/smartfon w dłoni podczas jazdy dwukrotnie zwiększa ryzyko wypadku. Z kolei czytanie i wysyłanie wiadomości zwiększa to ryzyko aż 6-krotnie(1). ...