Mitsubishi Pajero II 2.5 1993 Problem z tylnym napędem Pomoc

05 Sty 2011, 17:07

Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem Mitsubishi Pajero II 2.5 td long z 1993 roku. Dodam, że to moje pierwsze auto terenowe i nie znam tematu. Dzisiaj zauważyłem że kontrolki od tylnego napędu nie zapalają się na zielono (jak wyświetla się to na przednim napędzie) tylko są wygaszone :sad: . Próbowałem wszystkich trybów tj. 4HLC 4H 4LLC czy może ktoś z klubowiczów miał podobny problem lub zna jego przyczynę i pomoże mi zdiagnozować usterkę? Czy napęd na 4 koła jest sprawny a to wina elektryki?? Proszę o pomoc klubowiczów. Pozdrawiam
kondziultn
Nowicjusz

Miejscowość: hrubieszów

06 Sty 2011, 09:14

Jeśli ciągnie przód to napęd jest sprawny, możę poprostu przepalona żarówka/dioda to co tam jest, albo jakiś czujnik :?: A blokade z tyłu ma? Po włączeniu R/D Lick zaświeca się kontrolka zablokowania dyfra?
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

06 Sty 2011, 13:13

właśnie ja mam taki sam problem tylko odwrotnie świeci mi się cały czas tył a po załączeni przodu nie świeci się przód ale napęd działa tak że też mam dylemat ale to będie pewnie tak jak kolega mówi czujnik lub żarówki ja bym stawiał na żarówki
terenowiec
Nowicjusz

Miejscowość: Jasło

06 Sty 2011, 23:55

Wyciągnięcie zestawu wskaźników nie jest jakieś arcy trudne, więc warto sprawdzić najpeirw to...
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...