Co kupic? audi a6 c4 tdi, galaxy tdi 95-00', golf IV tdi??

11 Mar 2011, 00:32

Witam wszystkich forumowiczów mam problem mianowicie zastanawiam się nad kupnem diesla 1.9 tdi lub w przypdku audi a6 c4 2.5 tdi i nie wiem jakie auto wybrać budżet ok 14tys.
Auta - VW golf IV 1.9 tdi , galaxy, sharan tdi, audi a6 c4 tdi, ewentualnie avensis I 2.0 td
Pomocy :grin:
Wazne też zawieszenie!!!
yarobp
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
0

11 Mar 2011, 00:56

nie rozumiem:P jak tu porównywać golfa sharana czy audi a6:]
Zależy kto co potrzebuje, musi być jakieś zastosowanie tego samochodu.

2.5 TDI bym wykluczył ponieważ te silniki są dość wadliwe.
1.9 TDI jak najbardziej dobre jednostki, oczywiście po przejechaniu x tys km może coś się dziać ale jak się zrobi solidnie to pewna jednostka.
A w którym z tych aut bedzie zamontowany...to od ciebie zależy. Vany obszerne ojciej ma sharana w benzynie wprawdzie, ale jeździ się bardzo przyjemnie zamieszenie dość twarde sztywne i wytrzymałe jak na nasze dorogi. Przez 7 lat uzytkowanie wymienione były końcówki i łączniki.
Golf małe zgrabne 1.9 z pewnością dał by rade, a6 z 1.9 wystarczające moim zdanie, choć żeby sprawiał przyjemność z jazdy może wydawać się zbyt słaby
tibu1
Początkujący

Miejscowość: kraków
Prawo jazdy: 18 11 2007
0

11 Mar 2011, 01:07

wielkość nie ma znaczenia chodzi o stan autka a czasem tez ma pociagnąć przyczepkę.
słyszałem ze 2.5 tdi 115 sa raczej ok a co sądzicie o awensis 2.0 td???
yarobp
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
0

11 Mar 2011, 01:49

2.5 TDi w wersji 115 i 140 są ok, sypią się te 150 i 163 konne...
Sam posiadam Avensisa tylko, że benzynke i z czystym symieniem polecam ten model ale tylko jeśli kupisz egzemplarz w dobrym stanie, mój jest w mojej rodzinie prawie od nowości i nigdy nic sie nie zepsuło. Co do silnika diesla to mam dwóch znajomych którzy mają 2.0 TD, jeden kupił zadbany jakieś dwa lata temu i do tej pory jeździ bez żadnych awarii a drugi chciał zaoszczędzić kupił za grosze i teraz wszystkim opowiada, że Avensis to badziewny samochód ponieważ ma ją od pół roku i już musiał wpakować prawie 5 tyś...
lechu1992
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 04 04 2012
Auto: Toyota Avensis 1.6b 99r.
0

10 Maj 2014, 23:15

Kolego jezdzilem Audi A6 3 lata z silnikiem 2,5 tdi bylem zachwycony , kupilem go z przebiegiem 245000 tys , fakt wiedzialem od kogo , mieszkam w Niemczech wiec samochod nie byl zniszczony dobilem do prawie 300000 tys i nic nie stracil z swego polotu . Wazne jest serwisowanie ,wymiana oleju w terminie ,jakosc oleju itp Duzo osob narzeka na te silniki ale mysle ze to inne fakty te samochody maja duze przebiegi w momecie kupienia samochodu przez naszych rodakow maja na samym starcie cofniete liczniki pozniej sa odsprzedawane dalej , kupujacy zalewa go byle jakim olejem lub w cale nie wymienia i jedziemy a dalej to juz same skutki, jesli trafiszna na cos dobrego to polecam , pozdr
hunon
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 01 1966
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: volvo
Silnik: 2,4 tdi 215 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

10 Maj 2014, 23:25

Brawo za odkop..

Zamykam
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Bieżnikowanie opon - nie tylko w czasie kryzysu
    Rok 2011 był dla polskich bieżnikowni bardzo dobry. Wszystkie zakłady bieżnikujące opony odczuły zwiększony popyt na opony bieżnikowane zwłaszcza w drugiej połowie roku. Tendencja wzrostowa widoczna też była w pierwszych ...