Co kupic? audi a6 c4 tdi, galaxy tdi 95-00', golf IV tdi??

10 Mar 2011, 23:32

Witam wszystkich forumowiczów mam problem mianowicie zastanawiam się nad kupnem diesla 1.9 tdi lub w przypdku audi a6 c4 2.5 tdi i nie wiem jakie auto wybrać budżet ok 14tys.
Auta - VW golf IV 1.9 tdi , galaxy, sharan tdi, audi a6 c4 tdi, ewentualnie avensis I 2.0 td
Pomocy :grin:
Wazne też zawieszenie!!!
yarobp
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
0

10 Mar 2011, 23:56

nie rozumiem:P jak tu porównywać golfa sharana czy audi a6:]
Zależy kto co potrzebuje, musi być jakieś zastosowanie tego samochodu.

2.5 TDI bym wykluczył ponieważ te silniki są dość wadliwe.
1.9 TDI jak najbardziej dobre jednostki, oczywiście po przejechaniu x tys km może coś się dziać ale jak się zrobi solidnie to pewna jednostka.
A w którym z tych aut bedzie zamontowany...to od ciebie zależy. Vany obszerne ojciej ma sharana w benzynie wprawdzie, ale jeździ się bardzo przyjemnie zamieszenie dość twarde sztywne i wytrzymałe jak na nasze dorogi. Przez 7 lat uzytkowanie wymienione były końcówki i łączniki.
Golf małe zgrabne 1.9 z pewnością dał by rade, a6 z 1.9 wystarczające moim zdanie, choć żeby sprawiał przyjemność z jazdy może wydawać się zbyt słaby
tibu1
Początkujący

Miejscowość: kraków
Prawo jazdy: 18 11 2007
0

11 Mar 2011, 00:07

wielkość nie ma znaczenia chodzi o stan autka a czasem tez ma pociagnąć przyczepkę.
słyszałem ze 2.5 tdi 115 sa raczej ok a co sądzicie o awensis 2.0 td???
yarobp
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
0

11 Mar 2011, 00:49

2.5 TDi w wersji 115 i 140 są ok, sypią się te 150 i 163 konne...
Sam posiadam Avensisa tylko, że benzynke i z czystym symieniem polecam ten model ale tylko jeśli kupisz egzemplarz w dobrym stanie, mój jest w mojej rodzinie prawie od nowości i nigdy nic sie nie zepsuło. Co do silnika diesla to mam dwóch znajomych którzy mają 2.0 TD, jeden kupił zadbany jakieś dwa lata temu i do tej pory jeździ bez żadnych awarii a drugi chciał zaoszczędzić kupił za grosze i teraz wszystkim opowiada, że Avensis to badziewny samochód ponieważ ma ją od pół roku i już musiał wpakować prawie 5 tyś...
lechu1992
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 04 04 2012
Auto: Toyota Avensis 1.6b 99r.
0

10 Maj 2014, 22:15

Kolego jezdzilem Audi A6 3 lata z silnikiem 2,5 tdi bylem zachwycony , kupilem go z przebiegiem 245000 tys , fakt wiedzialem od kogo , mieszkam w Niemczech wiec samochod nie byl zniszczony dobilem do prawie 300000 tys i nic nie stracil z swego polotu . Wazne jest serwisowanie ,wymiana oleju w terminie ,jakosc oleju itp Duzo osob narzeka na te silniki ale mysle ze to inne fakty te samochody maja duze przebiegi w momecie kupienia samochodu przez naszych rodakow maja na samym starcie cofniete liczniki pozniej sa odsprzedawane dalej , kupujacy zalewa go byle jakim olejem lub w cale nie wymienia i jedziemy a dalej to juz same skutki, jesli trafiszna na cos dobrego to polecam , pozdr
hunon
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 01 1966
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: volvo
Silnik: 2,4 tdi 215 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

10 Maj 2014, 22:25

Brawo za odkop..

Zamykam
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Mała historia znaków drogowych
    Czy wiecie, że na samym początku, ponad sto lat temu, kiedy to Polska odzyskała niepodległość, wprowadzono pierwsze znaki drogowe. Było ich aż... sześć W latach 30 wprowadzono kolejne 6 znaków : Przed pierwszą wojną ...