Co kupic do 10k ?

24 Lip 2006, 02:29

vitam!
pewnie podobne tematy sie tu przewijaly ale i tak zapytam bo swiezak jestem.

po roku emigracji w uk chce kupic autko tak do 10tys (zl oczywiscie :wink: ) ale chce to zrobic "na spokojnie" i zeby to byla przemyslana decyzja bo to kwota znaczna dla mnie

generalnie to od jakis 2miesiecy sie rozgladam po necie i czytam. autkiem ktore mi najbardziej odpowiada jest peugeot 306. podoba mi sie w nim przede wszystkim linia nadwozia i powiedzmy "sportowa sylwetka" (choc peugeot peugeot'owi nie rowny) wiem ze to moze niezbyt profesjonalne podejscie ale chce kupic auto ktore mi sie PODOBA bo wczesniej to 126p posuwalem na uczelnie przez pare lat a to bedzie taki pierwszy "prawdziwy" moj wlasny samochod (maluch mial miano przyrzadu do jezdznia :D )

biore pod uwage wersje 5/3d hatchback 1.6l lub 1.8l 16v 116KM z roku '97 lub '98 (juz po liftingu) autko takie z full opcja (klima, skora, pelna elektryka, 2poduszki, ABS) bylo w wawie za 10tys do wziecia ale niestety okazalo sie bite (i nienajlepiej zrobione) i nie zdecydowalm sie na nie, generalnie podobny model (czasem bez skory) mozna dostac za ta cene, czasami troche wiecej

zastanawiam sie czy szukac czegos w kraju, czy znalezc w necie ogloszenie z niemiec i sprowadzic. w PL wiekszosc aut ma krecone liczniki co nikogo nie dziwi i b.czesto sa powypadkowe czyli mozna kupic kota w worku. z kolei kupujac w D jest wieksza pwnosc (oczywiscie nabywajac od prywatnej osoby a nie z komisu bo tam sporo kantow) tylko ze formalnosci potem sporo i tydzien biegania po urzedach i czy to sie w ogole oplaca??

nastepna kwestia to inst gazowa.ile kosztowaloby zalozenie sekwencji do tego modelu?bo na paliwo raczej mnie nie bedzie stac.

i ostatnie pytanie: czy ktos porusza sie moze 306 w tej lub innej wersji, chodzi mi o wrazenia z jazdy, koszty eksploatacji, spalanie, awaryjnosc etc...

ewentualnie co innego mozecie zaproponowac w podobnej cenie 10-13k zl rocznik od 97wzwyz w benzynie (z pozniejsza przerobka na inst sekwencyjna) z w miare bogatym wyposazeniem, bo czesc ludzi mi odradza franzuza i mowia ze drogi w utrzymaniu, ale kazdy samochod sie psuje czasami wiec sam juz nie wiem, mam metlik w glowie

aha i nie chce zadnych golfow :D

a to kilka maszyn ktore wpadly mi w oko:

[link do Gratka wygasł]

[link do Autotrader wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

sorry ze sie tak rozpisalem ale o 3 w nocy wena mnie zlapala:)
Laska maga na czubku galke :] T.Pratchett
Mi$h@
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: bydgoszcz
0

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak rozkodować radio w samochodzie Renault?
    Bardzo często podczas chwilowej utraty zasilania radio w samochodach marki Renault jak i Dacii będzie wymagało wpisania kodu do jego uruchomienia. Problem ten może się pojawić np. po chwilowym odłączeniu akumulatora bez podtrzymania ...