Witam tutejszych forumowiczów a zarazem proszę o radę

03 Sie 2006, 13:50

otoż w niedzielę wybieram sie z ojcem na giełde do Rzeszowa w poszukiwaniach jakiegos wzglednego audi 80 B4 najlepiej z gazem..
i moje pytanie jest takie-jak sprawdzić na miejscu auto czy np silnik nie bierze oleju i wogole?? (wiem ze jak się dociśnie pedałem gazu to nie moze kopcić na czarno lub biało) ale poza tym co jeszcze mógłbym sprawdzic na miajscu??? oczywiście poźniej podjedziemy na jakaś stacje kontroli pojazdów żeby dokładniej go zbadać ale chodzi mi o to jak rozpoznać jakies padniete toczydło juz na placu żeby 10 razy nie płacić na diagnostyce :x
oczywiscie już sprawe czy bity czy nie na placu jakos tam spradze szczelinami i podłogą bagaznika i wogóle w tej sprawie jakieś pojecie mam :D tylko co sprawdzić zeby sie nie wpakowac z deszczu pod rynne-bylbym bardzo wdzieczny za podpowiedzi-pozdrawiam...[/code]
conradozz
colo
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpacie
0

03 Sie 2006, 23:38

Witam,
Kupując auto z gazem musisz się liczyc że będzie miało spory przebieg. Proponuję sprawdzić jak auto chodzi na benzynie, poźniej na gazie, proponuję sprawdzić czy gaz jest z komputerem czy tylko emulator. Jeżeli chodzi o blachę to B4 miały generalnie dobrą i mało jest egzemplarzy z korozja, no chyba że autko było porozbijane to można się liczyć z ogniskami korozji. Jak autko będzie na felgach 16" to sprawdź czy z tyłu nie są wybite sinenbloki.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi