Co kupic do 5tys ?

15 Sie 2012, 19:40

witam :) tak jak w temacie, poszukuje auta do 5tysiecy, a ze jest to moj pierwszy zamiar kupna auta to poszukuje porad z wszystkich stron.
studiuje zaocznie i na uczelnie mam 120km w jedna strone, oprocz tego czesciej poruszac sie bede jednak po miescie niz w trasie ale mimo wszystko mysle ze lepiej w moim przypadku zakupic diesla(jak sie myle to prosze mnie poprawic)
autko ktore ogolnie wpadlo mi w oko to seat cordoba, wczesniej myslalem nad golfem III ale jednak troche mniej seatow jezdzi po Polsce, a golfy troche mi sie "przejadly"
wiadomo ze zalezy mi na jak najmniejszym mozliwym spalaniu(chociaz wiem ze z takim zastrzykiem finansowym cudow nie bedzie), w miare niskiej awaryjnosci oraz na w miare tanich czesciach zamiennych. co myslicie o seacie i jakie inne auta doradzacie ?
kejczu1989
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 2009

16 Sie 2012, 10:07

Ja polecam lanosa z gazem , tani w eksploatacji .
MatHl
Początkujący

Prawo jazdy: 02 01 2012
Auto: Felka
Silnik: 1.3
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

16 Sie 2012, 11:07

Seat to inaczej VW tylko inne opakowanie,części tanie,silniki dobrze znoszą lpg i ogólnie auto godne polecenia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Sie 2012, 16:44

troche dzisiaj sie zmienilo i bylbym w stanie przeznaczyc do 7tysiecy i nawet zaczalem myslec o sprowadzeniu autka z zagranicy, tylko ze jak dobrze kojarze to samochod musi byc mlodszy niz 10lat wiec tu bedzie problem sciagnac cos w roczniku przynajmniej 2003..co myslicie ?
kejczu1989
Nowicjusz

16 Sie 2012, 17:16

Ludzie sprowadzają stare 20latki a Ty mówisz o 10latkach :shock:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Sie 2012, 20:53

Za 7000zł kupisz już zadbanego Civica VI.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Motor Show Awards 2016 zostały przyznane
    Już po raz trzeci rozstrzygnięty został konkurs, w którego kapitule zasiadają znamienici polscy dziennikarze motoryzacyjni. Konkurs dość specyficzny, bo jedynym kryterium wyłonienia nagrody jest subiektywne spojrzenie, ...

16 Sie 2012, 22:40

"Ludzie sprowadzają stare 20latki a Ty mówisz o 10latkach"

to jak to w koncu jest ? ponad 10letnie sprowadzane z zagranicy auta niby nie sa rejestrowane w Polsce... no ta Honda rzeczywiscie jest ciekawa opcja.
kejczu1989
Nowicjusz

17 Sie 2012, 14:18

Jak nie są rejestrowane?Normalnie zarejestrujesz.
Barol
Awatar użytkownika