Co kupić ? oszczędny i niezawodny

14 Sie 2008, 23:07

Witam

Chcę kupić dobre niezawodne auto terenowe lub pół terenowe do kwoty 20 tys zł.
Interesuje mnie by samochód mało palił ( będę głównie jeździł po mieście lub po drogach polnych )
Dużo dobrego się nasłuchałem na temat opla monetry 3.2 ropa pali około 10 litrów w cyklu mieszanym podobno tanie cześci ?
Co o nim myślicie co doradzacie Smile jestem młodą osobą i nie chce zbankrutować na paliwie i naprawach.

W obecnych czasach najlepiej benzyna + gaz
5-7 osób
szukam dobrego i oszczednego 4 x 4
himself
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

14 Sie 2008, 23:28

[link do oferty na Allegro wygasł] ile może palić ten pajero ? w mieście i na trasie ?
himself
Nowicjusz

15 Sie 2008, 15:00

fajne Pajero,ale troche podejżane,trzeba by go obejżeć
spalanie około 11l w jeżdzie mieszanej
zastanów się nad terrano
fabro
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

15 Sie 2008, 21:25

fabro na co takie laik jak ja powinnien zwrocic uwage :) bo na samochodach to ja sie specjalnie nei znam :) dotychczas jezdzilem niezawodnym mercedesem 123 ktorego traktowalem jak terenowy :) jezdzil by do dzis gdyby nie fakt ze dwa dni temu wjechal we mnie niemiec, i prawdopodobnie nie bede juz robil tego auta, :) a ta pajero mi sie podoba widac ze zadbane tylko czy oby nie ma w tym jakiegos haczyka ?
himself
Nowicjusz

15 Sie 2008, 22:00

wedłóg mnie jak na swój wiek za dobrze wygląda,zwróć uwagę na ramę i napędy,jak się zapinają ,ale to już było wałkowane na forum,najlepiej obejżyj go z jakimś mechaniorem bo w internecie prawie wszystkie auta są bezwypadkowe itd. JA SZUKAM TERRANO,i było kilka rozczarowań w trakcie oglądania (motor jak był serwisowany na czas to przy tym przebiegu jest dopiero dotarty 220000 tyś km)
ŻYCZE POWODZENIA[/i]
fabro
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

19 Sie 2008, 20:03

najtańszy w utrzymaniu będzie suzuki jimny.Inna sprawa czy samochód o wnętrzu seicenta Cię zadowli, ale jeśli tak to jedyna opcja terenówki palącej duzo ponizej 10 litrów
pastuszek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

19 Sie 2008, 20:05

oj nie doczytałem, że ma być dla 5-7 osób....no to jednak nie jimny:-)
pastuszek
Nowicjusz

19 Sie 2008, 21:39

monterey to bardzo dobry wybór. oszczędny trwały, wygodny, z tanimi częściami. do jazdy po polnych drogach nada się idealnie. ale o trudniejszym terenie zapomnij. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

20 Sie 2008, 18:20

jeszcze jedno :) co myslicie o Kia sportage ? cena jest bardzo dobra do tego co ma w srodku :) ? jaka jest jego awaryjnosc i jak z czesciami ? na gazie bedzie palil w miescie ponize 16 letrow? mowa o silniku 2.0 1999 rok
pytam bo mnie zaciekawil ten samochod :)
himself
Nowicjusz

21 Sie 2008, 09:00

eee... zapomnij :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Sie 2008, 09:20

himself napisał(a):(...) Kia sportage ? (...) jaka jest jego awaryjnosc...

Odpuść sobie Kijankę...
Na jednej z imprez były trzy kijanki (uterenowione w profesjonalnym serwisie za gróbą kasę!). Była to impreza pokazowa, nie żaden rajd! Pełny lajcik... Niestety dwie wróciły na lawetach, trzecia jechała o własnych siłach, ale... max 40kmph...
Generalnie - Kijanka fajna na bulwar jest, ale w teren, nawet lekki, już nie bardzo się nadaje...

A! I jeszcze jedna uwaga: albo oszczędny, albo terenowy... Te dwa określenia nigdy nie chodzą parami... No, chyba, że 10-12 l w trasie to znaczy oszczędny...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

21 Sie 2008, 23:13

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
a co mysliscie o tym cena wyglada dobrze jakie to ma spalanie ? i ja to by jezdzilo na gazie ? pozdrawiam kijanke sobie odpuszczam
himself
Nowicjusz

22 Sie 2008, 10:28

Poczekaj na Karsona - Vitki to Jego domena... ;)
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

23 Sie 2008, 20:08

vitka jest fajna. w podanym ogłoszeniu suza ma silnik 1.6 16V. za słaby jak na longa. spalanie średnio 10-12L benzyny, LPG będzie gdzieś żłopać do 15-16L. jeśli celujesz w vitarę (polecam) to kup z silnikiem 2.0 V6. mocy nie brakuje, a spala podobnie lub nawet trochę mniej od słabszych motorów. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika