Co kupić sportowego za 35tyś?

01 Kwi 2010, 21:27

Witam!

Chce kupić samochód zależy mi żeby autko miało silnik z werwą sportowym zacięciem do wydania mam około 35 tyś. morze być trochę więcej. Koniecznie benzyna. Co byś cie mi zaproponowali koszty eksploatacji w sensie że będzie sporo palił i nie grają dużej roli.
Myślałem o:
-Honda,
-Mitsubishi,
-Subaru,
- może Fiat
Ale jakie modele.Mam nadzieje że ktoś mi coś doradzi . Szukam już trochę i się nie mogę zdecydować.

Warunki:
-Silnik 2000-2500 max,
-Moc: 20V, 150 KM może być więcej,:)
-wiek tak do 5-8 lat ale może być starsze,
-myślę ze więcej nie potrzeba
Rozważne naprawdę każdą wasza propozycje.

Pozdrawiam:)
postman25
Nowicjusz

Miejscowość: Wadowice

02 Kwi 2010, 10:29

Witaj, z tego co widzę, to masz podejście inne, niż 99.9% ludzi, chcących kupić samochód.
Mogę zaproponować Tobie: (będę podawał również 1)przyspieszenie, 2)prędkość max. (jeżeli nie będę znał danych to wpisze x)).

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

02 Kwi 2010, 10:47

piotreq napisał(a):Witaj, z tego co widzę, to masz podejście inne, niż 99.9% ludzi, chcących kupić samochód.
Mogę zaproponować Tobie: (będę podawał również 1)przyspieszenie, 2)prędkość max. (jeżeli nie będę znał danych to wpisze x)).

Uważasz, że 0-100 i V-Max jest wyznacznikiem czy auto jest sportowe czy nie?

Ja proponuje tradycyjnie Impreze GieTka. Za 35tyś można kupic przyzwoite MY99 / MY00
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

02 Kwi 2010, 12:47

Ja nie uważam, że przyspieszenie i prędkość max. jest wyznacznikiem, ale niestety większiść ludzi się nimi kieruje, więc podaje...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

05 Kwi 2010, 13:34

Gdybym dysponował taką sumą szukałbym Alfy Romeo ( 156 np ) 2.5 V6. Może i nie jest to typowy sportowiec ale dźwięk silnika i magia Alfy na pewno spowodują, że będziesz zadowolony ( a wiem co mówie bo miałem okazje przejechać się taką ).
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Kwi 2010, 19:09

Fiat Coupe 20VT :)
[link do oferty na Allegro wygasł]

albo tego ślicznego plusika 2000r !
[link do oferty na Allegro wygasł]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    V-ósemki w planach Lexusa. Jest nowy patent
    Lexus słynie z cenionych silników V8. Japończycy podkreślają też, że – mimo mody na zelektryfikowane napędy i systemy automatyzujące jazdę – zamierzają nadal produkować samochody dla wymagających entuzjastów ...

06 Kwi 2010, 00:47

Może to? Za bardzo się nie znam ale staram się pomóc;) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
gggrzesiekkk
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

06 Kwi 2010, 22:53

Jeśli nie zależy ci na niskim spalaniu itp Na twoim miejscu brałbym [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] silnik wankla daje bardzo duże osiągi przy małych pojemnościach w ów Mazdzie rx8 zadebiutował jako pierwszy bezawaryjny wankiel w historii, w dodatku wg mnie rx8 bardzo ładnie wygląda. Rx-8 jest prawdziwym autem sportowym z wirującym tłokiem :) Pozatym myśląc o samochodzie sportowym nie myślał bym o VW albo Fiacie :) ale tu już zapewne opinie będą podzielone...
poldi2311
Nowicjusz

Miejscowość: Stalowa wola

07 Kwi 2010, 16:40

A mi z kolei wydaje się,że najlepszym wyborem będzie jednak Golf IV 2,8 za 35 tys spokojnie się kupi,dobre przyspieszenie,sportowa sylwetka. Nie ma się co zastanawiac.
ZmieniamOpony
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Kwi 2010, 16:44

ZmieniamOpony napisał(a):Golf IV 2,8[...] sportowa sylwetka. Nie ma się co zastanawiac.

:lol: :lol: :lol: W którym miejscu? :lol: :lol: :lol:
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

07 Kwi 2010, 17:31

poldi2311 napisał(a):Jeśli nie zależy ci na niskim spalaniu itp Na twoim miejscu brałbym [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] silnik wankla daje bardzo duże osiągi przy małych pojemnościach w ów Mazdzie rx8 zadebiutował jako pierwszy bezawaryjny wankiel w historii, w dodatku wg mnie rx8 bardzo ładnie wygląda. Rx-8 jest prawdziwym autem sportowym z wirującym tłokiem :) Pozatym myśląc o samochodzie sportowym nie myślał bym o VW albo Fiacie :) ale tu już zapewne opinie będą podzielone...

no rozważałem RX8 ale słyszałem że mimo to te silniki są jednak dość awaryjne że ciężko nimi zrobić więcej niż 150 tyś. kilometrów bez poważniejszych napraw i to mnie zraża do tego auta :neutral:
postman25
Nowicjusz

Miejscowość: Wadowice

07 Kwi 2010, 19:11

Rozumie Cię :) Ja podałem ci przykład samochodu sportowego, bo jak czytam poprzednie posty zastanawiam się jak ludzie pojmują pojęcie "samochód sportowy" ... niektórym się wydaje że jeśli jakiś samochód ma silnik 3l benzynę i napęd 4x4 to już jest sportowy:/ Co do golfa 4 to nie wydaje mi się żeby ten samochód był sportowy... Szczerze mając twoją gotówkę brałbym [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] naprawdę nie znajdziesz lepszej bryki :) sam w przyszłości zamierzam kupić sobie impreze :)
poldi2311
Nowicjusz

07 Kwi 2010, 20:14

Ja już pisałem FIAT COUPE 20VT :) Za tą kasę, można znaleźć już bardzo zadbany egzemplarz... A sportowego charakteru mu nie brakuje :)
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

07 Kwi 2010, 20:48

Ja bym Ci zaproponował takie auto: Toyota Celica 1.8 VVTI (2000, ...) piękne spotrowe szybkie, a jak spalanie nie gra roli to BMW 850 (klasyk), ale asfalt potrafi zawinąć :mrgreen:
borek19
Początkujący

Miejscowość: z domu ;P

07 Kwi 2010, 21:49

Impreza WRX napewno objechał bym tego Fiata :D W dodatku wydaje mi się że impreza była by mnie awaryjna niż Fiat i bardziej podatna na katowanie a chyba o to tu własnie chodzi bo takiego samochodu nie kupuje się po to żeby sobie delikatnie jezdzić. Wracając jeszcze do tego Fiata Cupe to duzo ziomów odstawia na tych samochodach takie wiejskie tuningi ze az czasami zastanawiam się po co takimim ludziom sprzedają akcesoria do tuningu :D
poldi2311
Nowicjusz