Które punto wybrać? // ewentualnie inny samochód do 4-5tys?

25 Mar 2010, 19:58

Witam!
Fundusze na samochód w ostatnim czasie mi stopniały i niestety obecnie poszukuję samochodu za 4tysiące (max 5)... po dłuższym przeglądaniu różnych forów itd. doszłam do wniosku, że dobrym rozwiązaniem będzie dla mnie fiat punto I.
Po wielu godzinach spędzonych na otomoto tudzież allegro wybrałam kilku faworytów, a jako, że nie znam się zbytnio to bardzo proszę o wypowiedź co o nich myślicie :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Z góry przepraszam za powalającą ilość linków xD niestety tak jak napisałam wcześniej - nie znam się i liczę, że pomożecie mi zrobić odsiew tych gorszych ;)
Ostatnio edytowany przez agacia, 26 Mar 2010, 19:13, edytowano w sumie 1 raz
agacia
Początkujący

Miejscowość: Katowice ^^

25 Mar 2010, 20:16

Według mnie najlepszy jest [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . Koleś pisze ze jego stan jest wręcz idealny, na pewno warto jest zadzwonić i spytać się co i jak i się umówić na jazdę próbną zobaczyć czy naprawdę "nic nie stuka i nie puka". Niby jest bezwypadkowy ale nie ma foty centralnie z tyłu, przypadek ?
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

26 Mar 2010, 08:38

No mnie też się ten punciak podoba i do tego rzut beretem ode mnie, jednak zauważyłam, że usterko boczne jest chyba taśmą przyklejone O.o
Z tego co patrzyłam to duży wydatek to to nie jest takie nowe lusterko a dzięki temu szło by zbić cenę :P

Chyba, że polecilibyście mi inne autko niż punto?? małe, tanie w eksploatacji i w ewentualnych naprawach, mało awaryjne, na stosunkowo krótkie dystanse no ale czasami gdzieś na dłuższe (rzadko), do tego żeby był jako tako "miły dla oka" ;).
Wcześniej jak miałam więcej funduszy to chciałam corsę b no ale teraz za 4tys corsy nie kupię :((
agacia
Początkujący

26 Mar 2010, 14:35

hmm nie wiem do ile $ mozesz sobie pozwolić ale pierwsze co mi do glowy przyszlo to VW Polo (typowo miejski samochód, mały i ekonomiczny)
albo Honda civic 3 drzwiowa ( mały, dosc ekonomiczny no i dynamiczny :twisted: )

Przykładowe linki
VW Polo [link do oferty na Allegro wygasł]
Honda Civic [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Mar 2010, 14:47

Kolego Dragus umiesz czytać? Ma być auto za 4-5 tyś a Ty proponujesz modele za 10-15... :roll:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

26 Mar 2010, 15:30

dokładnie... 4tys maksymalnie 5tys... do tego autko powinno być małe (civic za duży ;P )
co do VW jestem przeciwniczką... trudno jest znaleźć takiego nie zajechanego, i do tego są częstym obiektem kradzieży xD ...Poza tym wogóle mi się nie podobają, choć przyznam, że polo III całkiem nieźle wygląda w przeciwieństwie do poprzedników albo golfów...
agacia
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

26 Mar 2010, 19:48

Wątpię żeby ktoś ukradł Ci samochód za 4tys :) Punto będzie wg mnie najlepszym wyjściem, ewentualnie Seicento, ale to znowu może być zbyt małe. Nie przychodzi mi nic rozsądnego za te pieniądze.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

26 Mar 2010, 20:05

Seicento porządnego za tą kaskę nie znajdę :(
co do kradzieży auta za 4tys to wiesz... jedni kradną, drudzy nie... powiedzmy, że mieszkam na takim osiedlu, gdzie często zdarzają się takie incydenty i to niezależnie od ceny jaką się wydało na autko :P poza tym spójrzmy na statystyki: najczęściej kradną właśnie VW ^^
No ale olać to xD czyli jednak polecacie szukać punto??
W takim razie jakie z tych powyższych (nie licząc tego z Chorzowa - sprzedany :( ) byście mi polecili??
Znalazłam jeszcze takie:
Chyba, że z okolic (śląskie/małopolskie) jakieś inne moglibyście mi polecić??
agacia
Początkujący

26 Mar 2010, 20:15

No ten z linku wygląda dość ciekawie i co mi sie wydaje nie bity :smile: ale niestety nic niewiem o tym silniku diesla jak to sie sprawuje i wogóle.A co powiesz na takie coś
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Mar 2010, 20:24

hmm... no ten z linku który podałam właśnie też mi fajnie wygląda, ale tak na jednym zdjęciu dziwnie wygląda blacha nad prawym nadkolem przednim... chyba, że to tylko tak światło dziwnie padło xD
'czinkusia' nie chcę... kolega ma i w sumie dużo napraw z tym ma, do tego jakoś tak mało pewnie się czuję jak siedzę w tym xD (jak jeżdżę tico to o wiele bezpieczniej jakoś tak xD).
A nissan taką małą torpedę mi przypomina, ale strasznie duży przebieg, i taki dość dłuuugi sie wydaje :D (czy tylko mi skojarzyło się to z samochodową wersją poczciwego jamnika? XD)
agacia
Początkujący

26 Mar 2010, 20:50

Seicento za 5 spokojnie znajdziesz. Wolalbym Seicento niż Cieniasa, ale jak chcesz.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

26 Mar 2010, 21:11

Pisałam, że nie chcę czinkusia O.o
Fundusze mam nieco ograniczone, więc szczerze wolałabym autko za 4tys niż za 5tys :P
no ale wychodzę z założenia, że czasem jest warto dopłacić jeśli miałoby mi to wyjść na dobre :P
cóż... skoro więc mowa o seicento (sei lepszy od punciaka???) ... co myślicie o takim:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ??
Niestety nie ma zdjęcia wnętrza i nie wiem jak to wygląda od środka :(
agacia
Początkujący

26 Mar 2010, 21:20

Przód mi sie coś nie podoba i z progami coś miał robione.Jeśli miałbym wybierać to wziął bym Seja,wprawdzie mniejsze od Punta ale według mnie autko ma charakter i jest świetne dla młodych driverów jak i kobiet do miasta,pracy itp.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Mar 2010, 21:47

Kubuch napisał(a):Kolego Dragus umiesz czytać? Ma być auto za 4-5 tyś a Ty proponujesz modele za 10-15... :roll:

Sorry, spieszyłem się i nie zauważyłem w jakim przedziale cen podawać :neutral:

a co do tematu to może Daewoo Lanos
no tu akurat model za 6.5k, ale można wyrwać taniej. Moim zdaniem jest to chyba najlepszy samochód za ta cenę
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Mar 2010, 21:56

Nie bierz Sportinga, bo przepłacisz za pomalowane zderzaki tylko.
Kierunkowskaz
Zaawansowany