Co ludzie widzą w VW, Skodach i Audi?

03 Lis 2017, 00:15

Siema, cały czas gnębi mnie jeden temat. Co ludzie widzą w samochodach wypuszczanych przez fabrykę VW? Spoko, kiedyś to były na prawdę dobre samochody, ale teraz?
- Ale fajny Passat...
- Ale piękna Skoda... i dizelek :ok:

Nie wiem może mam inne myślenie ale do ch*ja te samochody wyglądają na prawdę słabo, w dodatku to kapiszony, szczególnie w tych jakże uwielbianych dieselach. Audi jeszcze wyglądają, ale silniki przecież te same.

Wybaczcie ale muszę się wygadać bo mnie to wkurza. Jakiś syndrom jumy pozostał, jak kiedyś wszyscy spuszczali się nad niemieckimi samochodami to teraz ich dzieci kontynuują tradycję mimo że marki zeszły na psy. 90% ludzi marszczy kapucyna na widok niemca... Jak dla mnie to nic ładnego w tych samochodach nie ma. W środku może i jest komfort, ale nad czym się tu tak spuszczać? Przy Prosche to się zgodzę ale kuźwa VW... I jeszcze sieją zje*ane poglądy że tylko diesel się liczy a benzyna ch*j... Albo że lpg to lipa bo się jezdzi z korkiem wstydu... no zaraz mnie coś strzeli
Jazlowiecki
Nowicjusz

Auto: Hyundai Coupe GK 2.0 FL2

03 Lis 2017, 08:50

Już Ci trochę lepiej jak się wygadałeś? Ulżyło?
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Fiat Punto, Seat Toledo II
Silnik: 1.9 TDI 110km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

03 Lis 2017, 09:54

Wygląd kwestia gustu i nie podlega dyskusji ;)

Też mogę zapytać, dlaczego ludzie kupują nowe iphony.
Hasło "psychologia tłumu" odpowie Ci na wszystkie wylewy.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

03 Lis 2017, 12:34

Trochę nie ten dział na takie wynurzenia.
Ostatnio edytowany przez ArteK, 03 Lis 2017, 13:45, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Temat przniesiony do odpowiedniego działu.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

03 Lis 2017, 14:03

dzida napisał(a):Wygląd kwestia gustu i nie podlega dyskusji
To się zgadza :) przekonania często do marki przechodzą z Ojca na Syna i tego nie zmienisz.

Moim zdaniem warto czasem odwiedzić targi i pooglądać sobie z bliska rożne modele samochodów. Ciekawe jest to że niektóre mogą nas naprawdę zaskoczyć. Bardzo często jest też tak że jak podoba się komuś wygląd zewnętrzny to jak wsiądzie do środka to też powie że jest fajnie i wygodnie.

Ja ostatnio przyglądałem się VW na targach i niektóre modele z zewnątrz są ok ale mnie osobiście nie podoba się licznik w środku tu chodzi o nowe samochody z tzw. tabletem zamiast licznika gdzie mamy wszystkie informacje. Jakoś mnie to nie przekonuje chodzi tu głównie o wygląd kąt pod jakim jest zamieszczony wyświetlacz itd. W Audi jest już lepiej jeżeli o to chodzi.

Jazlowiecki napisał(a):Co ludzie widzą w samochodach wypuszczanych przez fabrykę VW?
Musisz wziąć pod uwagę ilość tych samochodów z tego koncernu (VW, Seaty, Audi, Skoda), niektórzy nie znają innych bo nigdy nie jeździli inną marką i dla nich zawsze VW będzie naj...
U nasz jeszcze można też się spotkać ze stereotypem że to co Niemieckie to dobre. Na pewno tak kiedyś było...
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

03 Lis 2017, 14:06

dzida napisał(a):Też mogę zapytać, dlaczego ludzie kupują nowe iphony.
Hasło "psychologia tłumu" odpowie Ci na wszystkie wylewy.
i w tym haśle jest ukryte słowo klucz :ok:
A tak odemnie vw uwielbiają osoby którzy nie mają wiekszych wymagań co do auta. A podniecają się Ci którzy nie mieli okazji zaznać czegoś lepszego.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Lis 2017, 00:17

No pewnie że mi ulżyło. A ciśnienie było... No wiadomo że wszystko jest kwestią gustu, ale wkurza mnie strasznie jak ktoś mówi teksty typu że to najlepsze samochody ze wszystkich albo że dizle są najlepsze. Trzeba być racjonalnym. Dizle może i nie są takie złe, ale tylko na trasę. Oczywiście mowa o tych nowszych bo do starych nic nie mam. Tak samo co do niemieckiej marki - sam miałem Corsę B i auto po prostu petarda, nie do zajechania. Więc nie mówię że niemieckie auta są słabe, bo te starsze były bardzo dobre. Ale faktycznie po zachowaniu tych maniaków widać że niczym innym nie jeździli :)
Jazlowiecki
Nowicjusz

Auto: Hyundai Coupe GK 2.0 FL2

04 Lis 2017, 11:05

Jazlowiecki napisał(a): No wiadomo że wszystko jest kwestią gustu, ale wkurza mnie strasznie jak ktoś mówi teksty typu że to najlepsze samochody ze wszystkich albo że dizle są najlepsze.

To może doprowadzić Cię do nerwicy :lol: Ja też nie jestem zwolennikiem vw i spółki, ale raczej nie rusza mnie to, że ktoś te auta chwali i "spuszcza się" nad nimi. Prawda jak zwykle pewnie leży po środku. Auta te nie są tak wspaniałe jak twierdzą ich zwolennicy, ani tak awaryjne jak mówią przeciwnicy.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV