Co myślicie o koronawirusie?

15 Kwi 2020, 12:33

Nie wiem czy były inne przypadki ale o tym co było głośno to mandat był za zgromadzenie bo to trzech koleżków wybrało się na myjnie więc jeżeli chodzi o tą sytuację to wcale nie jest bezpodstawnie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Kwi 2020, 12:40

Zgadza się - tam było trzech kierowców, ale nie gadali ze sobą, tylko myli swoje samochody - każdy w osobnym boxie. Dlatego nabrało to takiego rozgłosu. Gdyby było jak piszecie, że zebrali się i ze sobą gadali, to co innego - słuszna sprawa.
Co do samego mycia samochodu - no sorry - nie było deszczu? Jak nie było jak był? Przynajmniej u nas - lało cały dzień, na drugi kropiło. Trzeci dzień wszystko zaczynało schnąc i była burza wieczorem. U mnie, wystarczy, że troszkę pokropi i auta są całe żółte - niedaleko mnie jest wyjazd z kopalni dolomitu. Jak ciężarówki wyjeżdżają to cała droga w obie strony na odcinku paru km jest żółciótka. A auta jak wyglądają to wolę nie pisać. Nie wsiądziesz do auta żeby się nie uświnić. A to tylko jedna z sytuacji.
Ja nie neguję tego, że mamy sytuację jaką mamy i im mniej ludzi szwęda się po ulicach tym lepiej. Ale Polak jak to Polak - jak wywęszy ze coś jest niezgodne z prawem to od razu jest szum...
Za jazdę do wulkanizatora na wymianę opon też mandaty dawali. Za jazdę do mechanika też. Jaki to ma sens?
A wiecie, że teraz okazało się, że to nie samochody są główną przyczyną smogu? W wielu miastach ( w tym w Krakowie ) okazało się, że samochodów nie ma na ulicach, komunikacja miejska ograniczona do minimum, ludzie nie palą w piecach węglem bo zakazano już dawno, a smog jak był tak nadal jest...I to wcale nie mniejszy...W innych wielkich miastach tak samo...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Kwi 2020, 19:37

Słyszałam już wiele teorii i waham się w osądach. Pewne jest natomiast to, że mamy wiele obostrzeń, dzieciaki nie chodzą do szkół, wszystko wokoło jest zamknięte, jest problem z dostaniem się do lekarza specjalisty bo szereg wizyt został odwołany. Chcąc receptę na leki przyjmowane na stałe moja mama korzystała z konsultacji online i tam właśnie lekarz wypisał e-receptę na potrzebne leki. Niech ta sytuacja się w końcu skończy i świat wróci do normalności.
korniszon79
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 06 1998
Przebieg/rok: 42tys. km
Auto: Skoda Superb
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2008

20 Kwi 2020, 20:10

MotoAlbercik napisał(a):A wiecie, że teraz okazało się, że to nie samochody są główną przyczyną smogu? W wielu miastach ( w tym w Krakowie ) okazało się, że samochodów nie ma na ulicach, komunikacja miejska ograniczona do minimum, ludzie nie palą w piecach węglem bo zakazano już dawno, a smog jak był tak nadal jest...I to wcale nie mniejszy...W innych wielkich miastach tak samo...
O widzisz to jest zastanawiające :mrgreen: Tak samo jak to że praktycznie cały świat się zatrzymał a dziura ozonowa rekordowego rozmiaru
Zdjęcie https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2020-04-05/rekordowa-dziura-ozonowa-nad-arktyka-czegos-takiego-jeszcze-nie-widziano-to-niebezpieczne/ .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

25 Kwi 2020, 17:09

korniszon79 napisał(a): Niech ta sytuacja się w końcu skończy i świat wróci do normalności.

Ciekawe tylko, czy nadal wiele rzeczy będzie można załatwiać przez internet tak jak dotychczas. Bo kiedyś się nie dało załatwić np. reklamacji produktu przez internet, tylko trzeba było jechać do sklepu. A teraz się da... Do lekarza też trzeba było iść po L4 i receptę jak się było chorym, a teraz lekarz może dać L4 i receptę przez internet. W urzędach również trzeba było stać w kolejkach żeby coś załatwić. A teraz można przez internet.
Ciekawe czy to zostanie, czy wrócimy do przestarzałej i zacofanej normalności.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

26 Kwi 2020, 18:32

Ja myślę, że dużo z tych rzeczy zostanie i będzie można nadal załatwiać takie sprawy jak wspomniałeś online.
Dzięki temu oszczędzimy sporo cennego czasu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35