Co myslicie o tej stronie? idiotanadrodze.pl

07 Kwi 2011, 14:08

Co myslicie o tej stronie? idiotanadrodze.pl
Ostatnio edytowany przez maras9999 20 Kwi 2011, 09:46, edytowano w sumie 2 razy
maras9999
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

08 Kwi 2011, 01:04

Głupota, niektóre filmiki też jakiś idiota nagrywał.
elmo
Początkujący

Miejscowość: KR/RZ/SG

08 Kwi 2011, 10:01

Ciekawa strona.
Po pierwsze piękny design. Naprawdę chylę czoła, bo oprawa graficzna jedna z ładniejszych jakie widziałem.

Dalej niestety trochę gorzej. Przypomina mi się skecz Kabaretu Dudek w którym majster mówi, że skoro już używasz "zwrotów", to rób to bardziej inteligentnie. Tutaj nagromadzenie "debila" zwyczajnie razi. Sprawia wrażenie, że tworzył to zestresowany kierowca, któremu wszyscy naokoło grają na nerwach. Spokojniej. Dobrze, że takie filmiki są nagrywane, ale ośmieszyć kogoś można właśnie bardziej inteligentnie, a nie tak prostacko.

Są filmiki ukazujące wykroczenia na drodze i tak:
http://www.idiotanadrodze.pl/filmy/film8.swf
Nie ulega wątpliwości, że facet popełnił wykroczenie, ale popatrz na zachowanie kolesia co to nagrywał. Od razu pedał gazu i goni Hondę, sam zmienia pas na skrzyżowaniu i ciągłej (!!!), następnie podjeżdża pod zderzak tak blisko, że wystarczyłoby, żeby gość w Hondzie w tym momencie przyhamował i byłby wypadek z winy tego co poucza. Następnie, świecenie długimi, próba wyprzedzenia prawym pasem i nagłe hamowanie. Gość z kamerą w ogóle nie ma wyczucia, a jego jazda jest zbyt szarpana.

http://www.idiotanadrodze.pl/filmy/film2.swf
Znowu to samo. Typek z Hondy wyraźnie zawalił sprawę, ale kierowca z busika robi wszystko, żeby go dogonić, dojechać i wisieć mu na zderzaku. Po co?

http://www.idiotanadrodze.pl/filmy/film3.swf
To samo. Najpierw Subaru, później Fiat Ducato wykazują się brakiem umiejętności korzystania z jazdy na suwak (zresztą jak połowa stojących w tym korku). Co robi nasz mistrz kierownicy z busika z kamerą, wjeżdża na krawężnik byle tylko wyprzedzić, byle być przed tym co jego zdaniem jest lamusem. Sam mógł jeszcze trochę podjechać tym pasem, ale po co, skoro wyprzedził leszcza i najważniejsze, że jest przed nim.

Porażka kompletna. Nie oglądałem wszystkich filmików, tylko te 3 jednego autora, ale jeżeli wszystkie są takie, to współczuję i radzę się odstresować.
Ostatnio edytowany przez Dishman, 08 Kwi 2011, 21:46, edytowano w sumie 1 raz
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Kwi 2011, 03:35

Dishman napisał(a):Ciekawa strona.
Po pierwsze piękny design. Naprawdę chylę czoła, bo oprawa graficzna jedna z ładniejszych jakie widziałem.

Dalej niestety trochę gorzej. Przypomina mi się skecz Kabaretu Dudek w którym majster mówi, że skoro już używasz "zwrotów", to rób to bardziej inteligentnie. Tutaj nagromadzenie "debila" zwyczajnie razi. Sprawia wrażenie, że tworzył to zestresowany kierowca, któremu wszyscy naokoło grają na nerwach. Spokojniej. Dobrze, że takie filmiki są nagrywane, ale ośmieszyć kogoś można właśnie bardziej inteligentnie, a nie tak prostacko.

Są filmiki ukazujące wykroczenia na drodze i tak:
http://www.idiotanadrodze.pl/filmy/film8.swf
Nie ulega wątpliwości, że facet popełnił wykroczenie, ale popatrz na zachowanie kolesia co to nagrywał. Od razu pedał gazu i goni Hondę, sam zmienia pas na skrzyżowaniu i ciągłej (!!!), następnie podjeżdża pod zderzak tak blisko, że wystarczyłoby, żeby gość w Hondzie w tym momencie przyhamował i byłby wypadek z winy tego co poucza. Następnie, świecenie długimi, próba wyprzedzenia prawym pasem i nagłe hamowanie. Gość z kamerą w ogóle nie ma wyczucia, a jego jazda jest zbyt szarpana.

http://www.idiotanadrodze.pl/filmy/film2.swf
Znowu to samo. Typek z Hondy wyraźnie zawalił sprawę, ale kierowca z busika robi wszystko, żeby go dogonić, dojechać i wisieć mu na zderzaku. Po co?

http://www.idiotanadrodze.pl/filmy/film3.swf
To samo. Najpierw Subaru, później Fiat Ducato wykazują się brakiem umiejętności korzystania z jazdy na suwak (zresztą jak połowa stojących w tym korku). Co robi nasz mistrz kierownicy z busika z kamerą, wjeżdża na krawężnik byle tylko wyprzedzić, byle być przed tym co jego zdaniem jest lamusem. Sam mógł jeszcze trochę podjechać tym pasem, ale po co, skoro wyprzedził leszcza i najważniejsze, że jest przed nim.

Porażka kompletna. Nie oglądałem wszystkich filmików, tylko te 3 jednego autora, ale jeżeli wszystkie są takie, to współczuję i radzę się odstresować.

Całkowicie zgadzam się z Dishmanem (co, akurat, rzadko mi się zdarza :mrgreen: ).

Kolejna uwaga - komentarze pod filmikami są jedynie pochlebne i zgodne z linią "portaliku". Komentarze "nie po linii" Twórcy są usuwane lub w ogóle nie są publikowane.

Filmy są "naciągane pod tezę", zwłaszcza, że operator/autor filmów sam niejednokrotnie zasługuje na umieszczenie się na tej stronie... I to w dziale "idiota miesiąca"...

Pomysł - OK
Realizacja - CDD*

Konkludując - w aktualnej formule (naginanie interpretacji zdarzeń "pod tezę", równie idiotyczne zachowanie "operatora" jak "obiektów", cenzurowanie komentarzy...) - NIE POLECAM

[ Dodano: 19 Kwiecień 2011, 04:50 ]
maras9999 napisał(a):Co myslicie o tej stronie? idiotanadrodze.pl

Rozumiem, że jesteś siteownerem lub przynajmniej adminem...

1. Nie komentuj sam swoich filmów... Mając chwilę czasu można zauważyć, że komentarze z 7, 8 i 14 kiwtnia wyszły z tej samej klawiatury... Żenada.
2. Jesli zdecydowałeś się na umożliwienie komentowania filmów - znieś cenzurę! Albo publikuj wszystkie komentarze, albo wcale. Dopuszczanie tylko komentarzy pochlebnych to zwyczajne buractwo.
3. Oglądając wszystkie filmy dochodzę do wniosku, że największy problem ma... autor filmików, którego cechuje swoista moralność Kalego...

ŻENADA!

PS. Nadal czekam napublikację moich komentarzy... :twisted: Penie się nie doczekam... :evil:
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

19 Kwi 2011, 10:20

"W zwiazku z licznymi próbami odgrazania sie debili umieszczonych na tej stronie informuje iz:
Nie ma i nie bedzie mozliwosci usuniecia jakiego kolwiek debila ze strony!
Debilu, trzeba bylo myslec zawczasu!" A czy to jest legalne :?:
"Tak wielu przechodniów, tak mało czasu..."
KingaXX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

19 Kwi 2011, 15:34

KingaXX napisał(a):"W zwiazku z licznymi próbami odgrazania sie debili umieszczonych na tej stronie informuje iz:
Nie ma i nie bedzie mozliwosci usuniecia jakiego kolwiek debila ze strony!
Debilu, trzeba bylo myslec zawczasu!" A czy to jest legalne :?:

To mogą rozstrzygnąć prawnicy. W końcu twarzy nie pokazuje...

Ale... właśnie sprawdziłem - moich komentarzy nadal nie ma... A to już ponad 12 godzin minęło... A przecież nie napisałem w tych komentarzach niczego, co nie byłoby prawdą (a coś mnie tknęło, że może być problem z tymi komentarzami, czytając TYLKO pochlebne wcześniejsze komentarze):
http://idiotanadrodze.pl/index.php?sub=film&id=8

1. Na jakiej podstawie oceniasz prędkość Hondy na "ponad 100km/h"?
2. Jeśli piętnujesz "debili" dlaczego sam zachowujesz się jak d...l (tutaj: zmiana pasa ruchu w obrębie skrzyżowania)?
3. W którym miejscu spowodował "prawie wypadek"?
4. Ile czasu minie do usunięcia tego komentarza (o ile w ogóle się ukaże!)?

----------------------------

http://idiotanadrodze.pl/index.php?sub=film&id=4

A ciekawe jak określić osobę, która film nagrała, jadącą po pasie wyłączonym z ruchu?

I ciekawe kiedy mój komentarz zostanie usunięty?

-----------------------------

http://idiotanadrodze.pl/index.php?sub=film&id=2

Panie Autorze!
1. Wyprzedzał Pan prawą stroną na drodze BEZ wyznaczonych pasów ruchu.
2. Wyprzedzał Pan na przejściu dla pieszych!
3. Blokował Pan pas lewy zanikający za skrzyżowaniem przez częściowe zajęcie pasa ruchu!
Starszy Pan z Civica mógł nie znać tej części miasta i dlatego zachował się tak jak się zachował. Ale Pan, Panie operatorze popełnił swoje wykroczenia z premedytacją. ŚWIADOMIE! I to jest idiotyzm na drodze!

PS. Ukaże się ten komentarz, czy nie ukaże?

Hmm... a może ja też jestem idiotą, skoro śmiałem zakwestionować najzajebistość autora strony? :roll:

Jeśli ta strona faktycznie ma być tak naciągana, to lepiej, żeby jej nie było...
Pozdr
fourup
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się do jazdy?
    Najbardziej tragiczne zdarzenia na drodze to te ze skutkiem śmiertelnym, jednak nawet kiedy wszyscy uczestnicy wypadku przeżyją, jego następstwa mogą odczuwać do końca życia. Najnowsze badania wykazały, że urazy głowy, rdzenia ...

19 Kwi 2011, 19:44

Hmm... a może ja też jestem idiotą, skoro śmiałem zakwestionować najzajebistość autora strony? :roll:

Aby zrobić taką stronkę trzeba po prostu mieć trochę inteligencji. Ja osobiście nie lubię ludzi, którzy uważają, że są tak zajeb..i, że gdyby tylko mogli to sraliby bursztynem. Co do autora strony, pomysł fajny, ale jego realizacja słaba. Wolę już cykl "Uwaga! Pirat!"
"Tak wielu przechodniów, tak mało czasu..."
KingaXX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

20 Kwi 2011, 09:53

A ja mam pytanie - kto na tych filmikach jest większym debilem i pajacem - ten co kręci, czy ci, co popełniają te wykroczenia? Bo mam mieszane uczucia....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

20 Kwi 2011, 12:21

mam mieszane uczucia....

Szczerze mówiąc ja też - nagrywający popełnia wykroczenia jak ten nagrywany - nieoznakowany radiowóz przynajmniej ma do tego jakieś prawo, ale zwykły obywatel nie jest od wymierzania sprawiedliwości ...
KingaXX napisał(a):Wolę już cykl "Uwaga! Pirat!"

Pooglądaj też DROGÓWKĘ na TV4 - podobny program a momentami nawet ciekawszy ...
Albo to - http://www.tvp.pl/krakow/motoryzacja/ja ... ac-mandatu
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

14 Maj 2011, 20:50

Prawie miesiąc już minął... A moich komentarzy jak nie było, tak nie ma...
strona do odstrzału... :neutral:
Pozdr
fourup
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

14 Maj 2011, 22:40

Po obejrzeniu tych filmików mam mieszane uczucia kto jest większym idiotą na drodze, czy to aby nie ten co nagrywa popełnia więcej błędów i wykroczeń niż nagrywany...
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

15 Maj 2011, 10:50

fourup napisał(a):moich komentarzy jak nie było, tak nie ma

Chyba Cię tam nie lubią ... :lol: :lol: :lol:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Maj 2011, 10:59

Dla mnie spoko stronka

Pozdr0:Blaider#
Blaider#
Nowicjusz

Miejscowość: yyy...

16 Maj 2011, 16:58

W telewizjach w tego typu filmikach rejestracje samochodowe są zamazane - nie sądzę, że to z powodu nieestetycznego wyglądu. Twórca strony może mieć kłopoty w sądzie.
Co do tego, że autorzy filmów też ewidentnie łamali przepisy - inni już się wypowiedzieli, więc nie będę się powtarzał.
W każdym razie na miejscu autora(-ów) tej strony i tych filmików na wszelki wypadek zacząłbym już zbierać na dobrego adwokata :neutral:
zielonolistny
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa

16 Maj 2011, 17:34

zielonolistny napisał(a): rejestracje samochodowe są zamazane

Co w takim razie ze stronami gdzie są umieszczane fajne, nietypowe, osobiste rejestracje ??? Jakoś istnieją ...

http://www.insomnia.pl/%C5%9Amieszne_rejestracje-t176808.html

W/g mnie, nie grozi nic nikomu za zamieszczenie rejestracji gdziekolwiek, chyba, że zostanie to wykorzystane w jakiś nieprawny sposób, obraźliwy itp ... przecież te numery są normalnie na autach ... przesadzacie z tą ochrona danych ... pozdro ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika