Co myślicie o tym aucie?

17 Lip 2010, 15:15

Co myślicie o tym aucie? Czy jest warte tej ceny?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Creasy
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

17 Lip 2010, 18:59

Krótko, nie jest.
ziomek69
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

17 Lip 2010, 21:00

Jeśli będzie naprawde zadbane to można ostatecznie już dać te 49koła.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Lip 2010, 21:14

Creasy napisał(a): Czy jest warte tej ceny?

Jezeli nie wiesz co masz robic z $$$$$$$$$$$$$$$$$$ to mozesz sobie placić.Ja osobiscie nawet jakbym miał taka kasę to bym nie wyłozył bo nie jest tego warta... :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

18 Lip 2010, 11:42

Z tego co patrzyłem na mobile.eu to ceny podobne nawet wyższe. Może zaproponujecie coś innego w tej cenie i powyżej 200KM.
Creasy
Nowicjusz

18 Lip 2010, 11:52

Pierwsze lepsze linki z neta:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 technologicznych ciekawostek w wodorowej Toyocie Mirai
    "Mirai" po japońsku znaczy "przyszłość". To nie przypadek, że Toyota nadała taką właśnie nazwę swojemu pierwszemu modelowi zasilanemu wodorem. Mirai nie emituje żadnych spalin ani zanieczyszczeń, a jego napęd pracuje bardzo ...

18 Lip 2010, 11:57

barol91 napisał(a):Pierwsze lepsze linki z neta:

Nad mazdą myślałem ale jednak z niej zrezygnowałem - ten silnik Wankla trochę mnie przeraża, większe spalanie benzyny i oleju również, no i problemy z serwisami.
To drugie BMW nie podoba mi się w środku, no i czarne odpada a cena minimalna też jeszcze nie została osiągnięta.
Golf jest zbyt popularny.
Supra dobre auto ale trochę stare i koszy utrzymania pewnie kosmiczne.
Jutro jadę oglądać to bmw i dlatego pytam się ile jest warta żeby wiedzieć do jakiej ceny się targować żeby koleś mnie nie wyśmiał.
Creasy
Nowicjusz

18 Lip 2010, 12:26

Szczerze??To takie BMW warte jest nie więcej jak 35tys.zł.A takie coś??
Barol
Awatar użytkownika

18 Lip 2010, 13:12

barol91 napisał(a):Szczerze??To takie BMW warte jest nie więcej jak 35tys.zł.A takie coś??

Jette też przerabiałem ale nie podoba mi się z wyglądu za bardzo. 35 tyś? Chyba trochę przesadziłeś. Zobacz sobie na na mobile.eu ile takie stoją. Pełne wyposażenie, mały przebieg no i SMG to kosztuje. A na zdjęciach wygląda na zadbaną. Za 35k to można dostać w miarę zadbaną 320d. ;P
Tu jeszcze jedna oferta tylko trochę duży przebieg.
Creasy
Nowicjusz

18 Lip 2010, 17:11

Tylko że ten link to jest to BMW co było na początku.A co do cen Jetty to nie sprawdzałem bo mnie to nie interesuje ile taka w Niemczech stoi.
Barol
Awatar użytkownika

18 Lip 2010, 18:31

Jeśli rzeczywiście jest w tak dobrym stanie to warto.
Skoro sprawdzałeś na zagranicznych stronach z ogłoszeniami to dobrze wiesz ile kosztują te samochody w dobrym stanie.
Przy tak mocnym samochodzie stan jest bardzo istotny zwłaszcza jeśli chcesz wykorzystywać jego możliwości, rzekłbym to sprawa życia i śmierci.
To, że ktoś znalazł tańsze zwijane z słupa i prostowane na kolanie oferty i wrzuca nic nie oznacza, liczy się stan a nie cena. Pewnie, że można taniej ale jeśli chcesz jeździć bezpiecznie dużo taniej się nie da.
Jeśli rzeczywiście okaże się taka zadbana to warto :smile: choć oczywiście warto się potargować :wink:
Na marginesie dobry wybór :smile: miałem okazję się takim przejechać, świetne auto :smile: wrażenia jakich dostarcza na pewno są warte tych pieniędzy.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

18 Lip 2010, 18:51

Jedna rzecz jest pewna. Kupując to auto masz pewność, że kupujesz auto wychuchane, od pasjonata. Ale druga rzecz. Zastanów się czy chcesz wydawać 50k i jeździć takim samym autem jak wszystkie dresy? Owszem znawca tematu odrazu zauważy, że to nie jest zwykłe E46, ale reszta osób (mam namyśli te, które używają wyrazy obraźliwe zamiast przecinków, kropek, wykszykników) będzie paczyła jak na osobe, która kupiła zwykłe E46 od turka na granicy:D
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

18 Lip 2010, 23:17

Za 50k to M3 szukaj facet !
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

18 Lip 2010, 23:40

Przecież te auto jest jeszcze przedliftingowe. Każde BMW E46 z tym silnikiem będzie podobnie wyposażone. W życiu bym nie dopłacał 20 tys. za zderzak od M3 i obszyte siedzenia alcantrą. A to co sprzedający wymienia to śmiech na sali. Wymiana chłodnicy, wahaczy czy odmy to nie jest ponad standardowe mocne doinwestowanie samochodu tylko konieczne naprawy aby te auto uruchomić :shock: :shock: :shock:
mistrz27
Początkujący

19 Lip 2010, 09:48

Jeśli chodzi o to BMW [link do oferty na Allegro wygasł] To koleś ktory oglądał je w zeszlym roku twierdzi ze jest bite z lewej strony. Właściciel z kolei twierdzi że tylko przytarte i ma stare drzwi do wglądu. Daruje sobie to auto. To drugie BMW [link do oferty na Allegro wygasł] jest prze liftem i trochę za drogie więc też sobie dam spokój. Będę szukał dalej czegos po lifcie.
Jasiek90 mistrz27 dzięki za konkretne odpowiedzi.
A co do dresów to nie interesuje mnie stereotypowe myślenie zacofanych polaczków. Nie jestem dresem i nie utożsamiam się z nimi a auto wcale nie jest dla dresów.
A koledze z m3 za 50k to chyba upały zaszkodziły hehe.
Creasy
Nowicjusz