Co myślisz o 21 grudnia 2012 ?

05 Mar 2009, 00:04

Jest to off topic więc ciekaw jestem waszych wypowiedzi na ten temat.
Osobiscie sam troche sie zainteresowałem tematyką, znalazłem w sieci pewną strone o przyszłosci a na niej 6 filmów, 6 różnych wizji co może wydarzyć się w 2012.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y5b-kLvppdg[/youtube]
Time Bandit
Nowicjusz

22 Mar 2009, 23:00

Niedawno musiałem zająć się tego typu tematyką i przyznaję, że teorii są setki. Najbardziej jednak w ostatnim czasie wspominana to zmiana biegunów na Ziemi i idące za tym następstwa tzn. huragany, burze, wyładowania elektryczne, wybuchy wulkanów, zalanie Świata i wiele innych.
Jednak wydaje mi się, że to nie nastąpi. Wczytując się w to wszystko można zauważyć, że raczej to wszystko pisane jest pod ludzi, by się bali...
mariusz00
Nowicjusz

23 Mar 2009, 00:18

No cóż - tego nigdy nie wiadomojak będzie.Aczkolwiek wg przepowiedni koniec świata już był kilka razy...
Ostatno dowiedziałem sie,że jakaś pani jasnowidz przewidziła,że na Bałtyku powstanie ogromne tsunami i zaleje Kołobrzeg i Ustkę.A coś takiego juz kilka razy się zdarzyło - w Darłowie fala miała wysokość ponad 20 metrów i ponosła statki 3-4 km w głąb lądu.Możliwośći wystąpienia tsunami nie zaprzeczają naukowcy.A i sprawą zainteresował się wydział bezpieczeństwa i zarządzania kryzysowego w starostwie powiatowym w Słupsku i potraktowali to poważnie.Zobaczymy...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Mar 2009, 00:26

jeżeli już ma sie coś dziać to koniec świata nie może stac sie z dnia na dzień
jest napisane że ludzkość najpierw dostanie ostrzeżenie wyginie 1/3 ludnosci
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

23 Mar 2009, 00:28

Czytałem o tym i w sumie wiele wskazuje na to, że będzie koniec świata.
Jest kilka powodów:
1.Ponoć jakby czytać Biblię wspak to jest tam ukryty przekaz, że właśnie 2012 będzie Apokalipsa,
2.Przepowiednia Oriona mówi, że właśnie w tym dniu kilka planet ustawi się w jednej linii i coś się ma wydarzyć.
3.Przebiegunowanie Ziemi, czyli Ziemia przestanie się obracać i zacznie kręcić w drugą stronę,
4.Gdzieś tam z kosmosu leci do nas jakaś znana z literatury asteroida, która przelatuje obok nas raz na kilka tysięcy lat. Podobno już ją widać z Brazylii i podobno coś tam (jakieś teleskopy) już w Brazylii budują, żeby móc lepiej tą asteroidę obserwować. Od 2011 roku będzie ją widać z Polski. Ostatecznie nie pierdyknie w nas, ale przeleci na tyle blisko, że na niebie ma być większa od Księżyca i tak jak TIR przejeżdżający obok rowerzysty może go zdmuchnąć, czyli np. wywołać fale i takie tam pierdoły.
5.Kalendarz się Majom skończył na tej dacie.
6.Jak zwykle niezawodny Nostradamus też coś tam przewiduje.

A w ogóle to wyszło przy okazji, że Majowie i Egipcjanie to potomkowie ludzi zamieszkujących Atlantydę. Za ich czasów w 9000 r p.n.e. było przebiegunowanie Ziemi i wtedy rozłączyły się kontynenty i Atlantyda zatonęła, ale ludzi ci byli na tyle sprytni, że wsiedli do łódek i odpłynęli każdy w swoją stronę. Stąd wyjaśnienie skąd taka dobra wiedza astronomiczna u ludzi na różnych kontynentach, bo to był ten sam naród. Proste, nie? A wiedzę czerpali od UFO. Zresztą kontakt z UFO podobno odbył się w 1969 roku na Księzycu, gdy Neil Armstrong postawił nogę na Księżycu podobno za kraterem ujrzał obcych. Dlatego też to co widzieliśmy w TV było filmem zrobionym w Hollywood i wyreżyserowanym przez Stanleya Kubricka (później wyreżyserował "2001: Odyseja kosmiczna" i powielił swoje błędy z filmu dla NASA). NASA po prostu musiała ukryć fakt, że kosmici istnieją. Pamiętajmy o tym, że człowiek stanął na Księżycu ostatni raz w 1972 roku. Dlaczego nikt przez tyle lat choćby dla ciekawości nie poleciał tam znowu? Bo na Księżycu mieszkają obcy i nie życzą sobie naszych wizyt - to proste.

W ogóle takich ciekawych opowieści w internecie jest dużo więcej.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Mar 2009, 01:19

moim zdaniem pic na wode
juz ze 4 końce świata było i świat jest dalej :)
ale dla pewności trzeba sobie poużywać życia przez te 3 lata :P
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie samochodu krok po kroku
    Stając się właścicielem pojazdu, niezależnie od tego, czy jest to auto nowe czy używane, zachodzi konieczność wykupienia obowiązkowego ubezpieczenia OC. W przypadku zakupu auta używanego, które jest już zarejestrowane ...

23 Mar 2009, 14:11

Te wszystkie filmiki o końcu świata i tym podobne są nieprawdziwe.
Są 2 powody dla których ludzie robią te filmiki
1. W 2012 roku kończy się kalendarz majów
2. Oczywiście dlatego, że w Polsce jest Euro :wink:
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Leszno