Co na rdzę?

22 Lut 2015, 17:26

Witam!

Mam taki oto problem i szukam rozwiązania. Mój samochód stał 3 tygodnie i to co stało się z tarczami hamulcowymi zaskoczyło mnie niemiłosiernie. Są całe zardzewiałe. Przy krawędzi odpadają kawałki tarczy. Aż boje się wyjechać. Czym mam to wypolerować? Taki standardowy odrdzewiacz w sprayu wystarczy? Czy też może mi ktoś polecić jakiś środek emulsje? Wiem, że podczas jazdy się ścierają ale chciałbym chociaż zewnętrzna warstwę wyczyścić .
think
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 02 2013
Auto: auto
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

26 Mar 2015, 19:17

Słuchaj kolego! Jeżeli autko stoi trzy tygodnie i tarcze już się Tobie kruszą to proponuję Ci je wymienić :) ... wiesz,hamulec w samochodzie to podstawa,na tym materiale lepiej kolego nie oszczędzaj :yes:
Michał30
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 03 2005
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6 lpg
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

29 Mar 2015, 20:38

Zwykły odrdzewiacz w sprayu spokojnie da radę według mnie. Na przykład firma K2 ma takie w swojej ofercie. Miałem takowy, używałem i nie mam zastrzeżeń. Ale z drugiej strony może lepiej jednak zastanowić się nad wymianą tarcz...
zielonek
Aktywny

Auto: P 206
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...