Przeróbka tłumika z dwóch kominów na jeden

05 Kwi 2015, 19:54

Witajcie. Mam pewien problem i liczę na waszą pomoc. Otóż zakupiełm do swojego auta pakiet dokładek Ms Desgin (auto to ford cougar 2.0) i w gratisie dostałem wydech top line dedykowany do tego auta, tyle że przegnity z jednej strony. Łatwa naprawa wiec nie zamieszczam zdjęć. Rozchodzi sie o to że ten tłumik ma dwa kominy w jednej puszcze. Podobno brzmi obłędnie i zastanawiałem się czy go nie zamontować (po naprawie oczywiście). Ale jednak znacznie bardziej wolałbym mieć po jednym kominie po lewej i prawej stronie auta. Czy można z tego wydechu po prostu uciąć jedna końcówkę, zaspawać otwór a drugi komin przełożyć do innej puchy i zamontować po drugiej stronie? Może jest lepsza opcja? Za samą naprawę i wymianę tego mechanik powiedział 80zł. mam póki co zamontowany jeszcze takie coś [link do oferty na Allegro wygasł] Das ie go wykorzystać do mojego planu? A może nie warto? Czy brzmienie mocno sie zmieni? Zamontował bym taki drugi z dwoma rurami ale nie można nigdzie go dostać, unikat a poza tym nie zmieści się po lewej stronie. Dorzucam zdjęcia samego tłumika. Prosze o pomoc, pozdrawiam.

https://plus.google.com/u/0/photos/1150 ... 9214512477
Sabertooth
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 02 2014
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Ford Cougar
Silnik: 2.0 Ztec 137km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    PODSUMOWANIE i SPIS MODELI - Koszty utrzymania
    Na tej stronie znajdziesz spis ponad 350 modeli samochodów w około 90 zestawieniach. Abarth: Grande Punto 1,4 T-Jet Alfa Romeo: 147 2,0 TS 147 3,2 GTA 156 1,9 JTD 159 1,8 159 1,9 JTDm 166 3,0 Audi: A2 1,6 FSI A3 8L ...